Bonnie Pointer, membră a grupului Pointer Sisters, a murit la vârsta de 69 de ani

Cântăreaţa Bonnie Pointer, membră a grupului Pointer Sisters, a murit la vârsta de 69 de ani din cauza unui stop cardiac, informează Variety.

Author: M.A. marți 09 iunie 2020 , 08:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Anita Pointer a anunţat decesul surorii ei, Patricia, cunoscută ca Bonnie: „Cu multă tristeţe trebuie să anunţ fanii Pointer Sisters că sora mea Bonnie a murit în dimineaţa aceasta”.

Bonnie Pointer a fost cofondatoare a grupului pe care l-a părăsit la jumătatea anilor 1970 pentru a urma o carieră solo.

Citeste si: Donald Trump intenţionează să semneze o lege care prevede sancţiuni împotriva Chinei din cauza persecutării musulmanilor uiguri

Cea mai tânără dintre surori, June, a murit în 2006. În urmă cu câteva luni, Bonnie şi Anita au lansat un cântec-omagiu pentru ea, „Feels Like June”. Un purtător de cuvânt a spus că acesta a reprezentat ultima înregistrare pentru Bonnie.

Surorile Ponter au început să cânte într-o biserică din Oakland (California), unde predica tatăl lor, în urmă cu mai mult de 50 de ani.

Grupul a debutat ca trio- Bonnie, June şi Anita- în 1969.

Ruth Pointer, cea mai vârstnică dintre surori, s-a alăturat în 1972. În autobiografia „I’m So Excited: My Life as a Pointer” spune că Bonnie era determinată de o nevoie disperată să facă ceva cu viaţa ei. „Petrecerea timp în Haight-Ashbury cu hippioţii, a protestat la Berkeley, a scris poezie cu Angela Davis şi se întâlnea cu Huey Newton, cofondator al Partidului Panterelor Negre”.

Citeste si: OMS: Situaţia pandemiei de coronavirus "se agravează" în lume

În anii 1970, a înregistrat primul succes, cu „Yes We Can Can”, compus de Allen Toussaint. Între cele mai cunoscute piese ale grupului se numără „I’m So Excited”, „Jump” şi „Fire”.

Bonnie Pointer a câştigat un Grammy în 1974, împreună cu Anita, la o categorie „Country”, pentru compoziţia „Fairtytale”, pe care a interpretat-o la scurt timp şi Elvis Presley.

Citeste si: Coronavirus. 189 de noi cazuri de infectare în România! Câte persoane s-au îmbolnvit până acum

Ea a părăsit grupul în 1977, cu puţin timp înainte ca Pointer Sisters- redevenit trio- să înregistreze piese de succes ca „Fire” şi „Neutron Dance”.

Cea mai importantă realizare a ei solo a fost „Heaven Must Have Sent You” (1979). În total, a lansat 11 albume, ultimul fiind „Like a Picasso” (2011).

Surorile s-au reunit de câteva ori, iar în 1994 au primit o stea pe Hollywood Walk of Fame.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si