Bucurestiul poate ramane fara apa calda si caldura. ELCEN: "Vom sista furnizarea agentului termic daca Romgaz opreste livrarea gazelor"

Reprezentantii Electrocentrale Bucuresti ELCEN au anuntat ca alimentarea cu agent termic in Bucuresti ar putea sa fie intrerupta astazi daca cei de la Romgaz nu vor mai furniza gaze catre companie.

Author: C.I.P. Editor: Catalin Patru marți 27 septembrie 2016 , 11:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cei de la ELCEN spun ca nu au bani sa mai plateasca factura de gaze catre cei de la Romgaz si acestia au spus ca vor sista livrarea gazelor. "Noi, ELCEN,m nu avem cu ce plati gazele de la Romgaz, nu mai avem bani. Daca Romgaz intrerupe livrarea de gaze, nu vom mai avea cu ce sa producem cadura si apa calda", spun cei de la ELCEN.

Romgaz are semnate doua contracte de furnizare de gaze naturale catre ELCEN, contracte aflate in derulare pana la data de 30 septembrie 2017, contracte in valoare cumulata de 935,5 milioane de lei. Desi s-a ajuns la o intelegere de reesalonare a datoriilor restante, ELCEN a comunicat ca nu isi poate onora obligatiile. "ELCEN ne-a comunicat ca nu-si mai poate onora obligatiile contractuale incepand cu data de 27 septembrie 2016. Clauzele contractuale in vigoare si experienta din trecut care a condus la sute de milioane de lei datorie au obligat conducerea Romgaz sa intrerupa furnizarea de gaze naturale incepand cu acesta data pana in momentul in care se vor identifica solutii si masuri care vor putea permite ELCEN sa actioneze in conformitate cu contractele semnate cu Romgaz"

, se mentioneaza in comunicat.

Citeste si: Cresc salariile în România! Ce categorie de angajați va primi bani în plus- kanald.ro

Citeste si: „E cadavru viu!” Ionuț este în comă, după ce s-a dus la medic cu o durere de măsea- wowbiz.ro

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si