Bugetul alocat Programului RABLA Plus pentru persoanele juridice a fost suplimentat cu suma de 20 milioane lei

Guvernul a suplimentat cu 20 de milioane de lei, în şedinţa de miercuri, bugetul alocat Programului RABLA Plus pentru persoanele juridice ăi a alocat 400 de milioane de lei pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea şi extinderea sau înfiinţarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică a localităţilor.

K.B., miercuri 21 august 2019 , 17:19

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

De asemenea, a alocat fonduri pentru restituirea taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule, a taxei pe poluare pentru autovehicule, a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi a timbrului de mediu pentru autovehicule,

”Guvernul a aprobat, în şedinţa de astăzi, la propunerea Ministerului Mediului, o nouă rectificare a bugetului de venituri şi cheltuieli (BVC) al Fondului pentru mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), în scopul asigurării sumelor necesare pentru demararea unor programe noi, precum şi pentru restituirea taxei auto. O noutate o reprezintă lansarea programului de finanţare a proiectelor de investiţii în instalaţii de tratare şi reciclare a deşeurilor, realizate de către operatori economici, în vederea punerii în aplicare, de urgenţă, a obiectivelor cuprinse în Planul Naţional de Gestionare a Deşeurilor, pentru care s-a alocat suma de 180 milioane lei”, anunţă Ministerul Mediului.

Citeste si: Tumorile cerebrale sunt principala cauză de deces de cauză oncologică la copii şi la adulţii sub 40 de ani

Citeste si: Probleme de milionar: Cristian Onețiu nu își poate repara mașina decât în afara țării

O altă noutate o constituie Programul multianual de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea şi extinderea sau înfiinţarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică a localităţilor - PROGRAMUL TERMOFICARE, suma alocată fiind de 400 milioane lei. Programul este implementat în perioada 2019-2027 de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin actualizarea Programului "Termoficare 2006-2020 căldură şi confort” şi va finanţa proiecte de investiţii noi şi proiecte aflate în derulare. Sumele provin din tranzacţionarea, de către statul român, a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.

Totodată, a fost suplimentat bugetul alocat Programului RABLA Plus pentru persoanele juridice, cu suma de 20 milioane lei.

”Este, de departe, cel mai bun an pentru acest program! Dacă luna trecută am suplimentat suma pentru persoane fizice cu 15 milioane lei, fiind prima dată în istoria programului când bugetul se epuizează, iată că acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul persoanelor juridice. Mă bucur sincer că politica noastră de stimulare a eco-mobilităţii dă rezultate”, a precizat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

Citeste si: Radu Pietreanu, grave probleme de sănătate! Actorul se tratează la un spital din Turcia

Citeste si: Un copil de nouă ani a dispărut dintr-un parc din Focşani

Pentru derularea procedurilor de elaborare a studiilor de fezabilitate, pentru iniţierea demersurilor necesare exproprierii terenurilor pe care se află depozitele de deşeuri industriale, în scopul efectuării lucrărilor de închidere şi ecologizare a depozitelor de deşeuri a fost alocată suma de 20 milioane lei.

De asemenea, au fost alocate fonduri pentru restituirea taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule, a taxei pe poluare pentru autovehicule, a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi a timbrului de mediu pentru autovehicule, în valoare de 135 milioane lei.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si