Bulgaria, fără MCV. Comisia Europeană consideră suficiente progresele în justiție ale țării vecine

Comisia Europeană afirmă, în comunicatul referitor la raportul MCV, că progresele înregistrate de Bulgaria sunt suficiente pentru a considera îndeplinite angajamentele asumate în momentul aderării la UE.

D.S., marți 22 octombrie 2019 , 16:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Decizia finală privind ridicarea MCV va fi luată după consultarea Consiliului UE şi a Parlamentului European, scrie news.ro. 

”Comisia consideră că progresele înregistrate de Bulgaria în cadrul MCV sunt suficiente pentru a considera îndeplinite angajamentele Bulgariei asumate în momentul aderării sale la UE. Bulgaria va trebui să continue să lucreze în mod consecvent la transpunerea angajamentelor reflectate în acest raport într-o legislaţie concretă. Bulgaria va trebui să monitorizeze continuarea punerii în aplicare continuă a reformei cu un consiliu post-monitorizare nou-înfiinţat şi care va contribui la dialogul viitor cu Comisia în cadrul mecanismului cuprinzător privind statul de drept. Atât monitorizarea internă, cât şi mecanismul la nivelul UE ar trebui să sprijine sustrenabilitatea şi ireversibilitatea reformelor, chiar şi după încheierea MCV pentru Bulgaria. Înainte de a lua o decizie finală, Comisia va lua în considerare în mod corespunzător şi observaţiile Consiliului, precum şi ale Parlamentului European”, se arată în comunicatul CE referitor la Bulgaria.

Citeste si: Raportul MCV pentru România, publicat astăzi. Este cel mai dur din ultimii 10 ani

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si