Cum se prepară cel mai bun bulion pentru iarnă. Secretul gospodinelor

V-am pregătit o reeţetă specială de bulion pentru iarnă şi câteva secrete ale gospodinelor de care trebuie să ţineţi cont pentru un gust desăvârşit.

Andreea Stoica, vineri 18 septembrie 2020 , 20:38

Reţetă de bulion pentru iarnă
Reţetă de bulion pentru iarnă
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Bulionul este ușor de făcut şi va da gust mâncărurilor tale la iarnă. Această rețetă de bulion este o alternativă sănătoasă, făcută în casă, la pasta de roșii cu conservanţo pe care le găsiți la supermarket.

Reţetă de bulion pentru iarnă

Iată cât de simplu este să prepari bulionul pentru iarnă!

Îngrediente

  • 10 kilograme de roșii
  • 3 linguri de sare grunjoasă
  • 3 linguri de zahăr
  • ulei de floarea soarelui pentru „sigilare”

Mode de preparare

Atunci când alegeți roșiile, aveți grijă să nu fie lovite, să fie coapte și cărnoase, pentru un rezultat final mai bun. Se spală roșiile bine sub un jet de apă rece, li se scot codițele și se taie în bucăți mai mari.

Se pun roșiile tăiate în mașina de separat pielițe și semințe sau în mașina de pasat. Cu ajutorul acesteia, veți reuși să separați sucul și pulpa, necesare pentru această rețetă de bulion. În cazul în care nu aveți o astfel de mașină, roșiile se pun la fiert, iar după ce fierb, se pun într-o sită și se presează cu o lingură de lemn, până când obțineți pulpa și sucul, fără semințe sau pielițe.

Bulion pentru iarnă
Bulion pentru iarnă

Citeste si: VIDEO - Zacusca, mâncare preferată pentru români. Gospondină: Legumele, coapte pe grătar

În cratițe sau oale joase, care au o deschidere largă, se pun pulpa și sucul obținut prin pasare. Folosiți astfel de vase, deoarece dacă fierbeți bulionul mai mult timp, va căpăta o culoare brună. Se fierbe bulionul, amestecând din când în când cu lingură de lemn, pentru a nu se prinde nimic de baza oalelor. După ce a scăzut zeama semnificativ, se adaugă și sarea, precum și zahărul dizolvat în puțină apă fierbinte în prealabil.

Se mai dă compoziția în câteva clocote, după care se pune bulionul în borcane sterilizate. Culoarea obținută trebuie să fie deschisă. Se acoperă borcanele cu o pătură și se lasă la temperatura camerei o zi, după care se mută în cămară, la răcoare.

Citeste si: Când trebuie puse murăturile. Trucurile gospodinelor

Pentru siguranță, puteți turna la final o peliculă fină de ulei, înainte de a pune capacul fiecărui borcan. Vă asigurați astfel că bulionul nu va fermenta peste iarnă.

Bulion pentru iarnă
Bulion pentru iarnă

Secretele gospodinelor pentru un bulion care rezistă toată iarna

  • Lăsați zeama de roșii obținută prin tocarea lor deoparte, într-un loc răcoros, timp de aproximativ o oră până când partea groasă se decantează și apa se ridică la suprafață. Îndepărtați cu o lingură apa ridicată la suprafață.
  • Turnați bulionul fierbinte, în sticle sau borcane fierbinți, sterilizate.
  • Astupați sticlele sau borcanele cu dopuri sau capace potrivite. Înveliți cu pături până a doua zi.
  • Depozitați borcanele sau sticlele la rece, în spații uscate și întunecate.
  • Cea mai concentrată formă a bulionului, pasta de tomate, se fierbe îndelung, pentru a se îngroșa

Citeste si: Rețetă desert de cornulețe fragede cu smântână și unt

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si