Buna Vestire 2023. Ce se sărbătorește, de fapt, în această zi de mare sărbătoare? Rugăciunea putiernică pe care este bine să o rostești astăzi!

Buna Vestire 2023. Această sărbătoare are loc pe 25 martie, atunci când este și prima dezlegare la pește pentru cei care țin Postul Paștelui.

Author: Laura Macovei sâmbătă 25 martie 2023 , 07:55

Buna Vestire 2023. Ce se sărbătorește, de fapt, în această zi de mare sărbătoare?

Buna Vestire 2023. Ce se sărbătorește, de fapt, în această zi de mare sărbătoare?

[Sursa foto: creștin-ortodox]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Buna Vestire 2023. Această zi e una extrem de importantă, deoarece Fecioara Maria a aflat de la Arhanghelul Gavriil că-l va naște pe Iisus, Fiul lui Dumnezeu. 

Această zi este cunoscută, în tradiția populară, și sub numele de Blagovestenie sau Ziua Cucului, pentru că sosesc rândunelele și are loc primul cântec al cucului.

Buna Vestire 2023. Ce se sărbătorește, de fapt, pe 25 martie?

Anual, pe data de 25 martie, creștin ortodocșii sărbătoresc Buna Vestire.

Rolul acestei sărbători este de a aminti ziua în care Sfântul Arhanghel Gavriil a vestit Fecioarei Maria că va naște pe Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos. 

„La praznicul Bunei Vestiri, Dumnezeu, care pururea poartă grijă neamului omenesc, a trimis pe Unul-Născut Fiul Său în lume, spre mântuirea noastră.

Citește și: Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe şi ai celorlalte culte propun ca elevii să poată alege Religia ca materie de examen la Bacalaureat

Acesta a încredințat taina doar unuia din slujitorii Săi, slăvitului Arhanghel Gavriil. L-a trimis pe acesta, mai înainte cu nouă luni de Naşterea după trup a Fiului, la Sfânta Fecioară Maria, din Nazaret.

Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament

Citeste si: Sore și Răzvan Miheț, noul cuplu din showbiz?! Gina Matache a reacționat imediat- wowbiz.ro

Venind îngerul în cetatea Nazaret, i-a zis: ,,Bucură-te, ceea ce eşti plină de har, Domnul este cu tine!” (Luca 1, 28). 

„Nu te teme, Marie, că ai har la Dumnezeu. Şi, iată, vei lua în pântece şi vei naşte fiu şi vei chema numele lui – Iisus. Acesta va fi mare şi Fiul Celui Preaînalt Se va chema, şi Domnul Dumnezeu. Îi va da Lui tronul lui David, părintele Său şi împărăţia Lui nu va avea sfârşit” (Luca 1, 30-33).

Rugăciunea puternică pe care să o rostești în această zi mare

Citește și: EXCLUSIV: Postul Paștelui 2023. Ce să mâncăm în această perioadă?/Nutriționist: ”Eliminat orice produs procesat care imită mezelurile, brânzeturile sau untul”

Buna Vestire 2023. Ce se sărbătorește, de fapt, în această zi de mare sărbătoare?

Buna Vestire 2023. Ce se sărbătorește, de fapt, în această zi de mare sărbătoare?

[Sursa foto: PixaBay]

În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, Amin.

Slavă Ție, Dumnezeul nostru, Slavă Ție!
Slavă Ție, Dumnezeul nostru, Slavă Ție!
Slavă Ție, Dumnezeul nostru, Slavă Ție!
Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul adevărului, Care pretutindenea ești și toate le împlinești, Vistierul bunătăților și dătătorule de viață, vino și Te sălășluiește întru noi, și ne curățește pe noi de toată întinăciunea și mântuiește, Bunule, sufletele noastre.

Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluiește-ne pe noi! Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluiește-ne pe noi! Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluiește-ne pe noi! Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Citeste si: „L-am iubit foarte mult, cu toată umilința pe care mi-a dat-o.” Vica Blochina a spus adevărul despre relația pe care a avut-o cu Victor Pițurcă- kfetele.ro

Citeste si: Dinu Maxer contraatacă după acuzațiile făcute de fosta lui soție, Deea: "I-am zis că m-a deranjat ce a făcut. A căzut în capcană!"- radioimpuls.ro

Preasfânta Treime, miluiește-ne pe noi. Doamne, curățește păcatele noastre. Stăpâne, iartă fărădelegile noastre. Sfinte, cercetează și vindecă neputințele noastre, pentru Numele Tău.

Doamne miluiește, Doamne miluiește, Doamne miluiește. Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Tatăl nostru, Care ești în ceruri, sfințească-Se Numele Tău, vie Împărăția Ta, fie voia Ta, precum în cer și pe pământ. Pâinea noastră cea spre ființă, da-ne-o nouă astăzi, și ne iartă nouă greșalele noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri. Și nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăvește de cel rău.

Pentru rugăciunile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, ale Sfinților Părinților noștri și ale tuturor Sfinților, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi. Amin ”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si