Burleanu, presedintele FRF, despre gazonul de pe Cluj Arena: E un hazard al neputinţei

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, consideră că problema gazonului de pe Cluj Arena, afectat de festivalul Untold, este un "hazard al neputinţei", caracteristic românilor, dar are încredere că până la ora meciului cu Muntenegru va fi în stare bună.

vineri 26 august 2016 , 18:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Imediat ce am văzut problemele şi cum se derulează lucrările acolo m-a trecut un sentiment, ca un hazard al neputinţei. Atunci când am vrut să organizăm meciul amical cu Spania la Bucureşti nu s-a putut. Când vrei să organizezi un meci la Cluj apar nenumărate probleme. Cred că acest hazard al neputinţei ne caracterizează pe noi ca români şi nu putem să facem lucrurile bine. E lucrul bine făcut care contează foarte mult. E acelaşi lucru ca şi cu autostrăzile, peticim drumurile şi nu avem autostrăzi care să ne lege de capitala Ungariei", a declarat Burleanu la finalul şedinţei Comitetului Executiv de vineri.

Oficialul FRF a precizat că s-a consultat şi cu selecţionerul Cristoph Daum în privinţa stării gazonului de pe arena clujeană: "Ieri am luat decizia ca meciul cu Muntenegru să aibă loc pe Cluj Arena. Am avut două obiective în vedere, să avem o suprafaţăde joc bună şi un angjament faţă de clujeni ca acest meci să se joace la Cluj. Am solicitat UEFA trimiterea unui expert în gazon natural pentru a avea un raport. Avem şi avantaje şi dezavantaje, cel puţin acum trei zile, atât pentru Cluj Arena cât şi pentru Stadionul Constantin Rădulescu. Dacă se va ţine cont de toate recomandările, şi avem garanţii că acest lucru se întâmplă, la ora jocului vom avea un gazon bun. S-a speculat că am avea un interes financiar, dar ţin să vă reamintesc că încă din vara acestui an am luat o decizie ca profitul în urma oricărui meci din preliminariile Campionatului Mondial să meargă în proiecte destinate copiilor şi juniorilor. În opţiunea pe crae am luat-o am ţinut cont şi de recomandarea domnului Daum. M-am consultat cu dumnealui şi domnul Daum şi-a ecprimat părerea că acest meci trebuie să se dispute pe Cluj Arena. Ne dorim să începem foarte bine această campanie, am încredere în staful tehnic şi în jucători. Avem o oportunitate fantastică de a întrerupe 20 de ani de dispariţie din fotbalul mondial", scrie news.ro.

Burleanu s-a arătat încântat de performanţa campioanei Astra Giurgiu de a se califica în grupele Ligii Europa. "Sunt foarte fericit de calficarea Astrei, un rezultat de excepţie. Cred că ambele echipe, atât Steaua cât şi Astra au şanse de calificare mai departe. Din grupa Astrei cred că Roma are prima şansă de a câştiga grupa iar Astra se va bate pentru locul doi, iar Steaua va da piept cvu Villareal, va fi un meci de care pe care. Cred că şi echipa lui Rusescu, Osmanlispor, are şanse de calificare. Ar fi o mare performanţă pentru fotbalul românesc dacă s-ar califica", a mai spus Burleanu.

FRF suspendase miercuri vânzarea biletelor pentru partida România – Muntenegru, prima din preliminariile CM 2018, cerând o părerea unor experţi ai UEFA în ceea ce priveşte calitatea gazonului de pe Cluj Arena, acolo unde a avut loc festivalul Untold, la care federaţia a fost partener de imagine.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si