„Cancerul este o boala care apare pentru acei care au conflicte interioare nerezolvate”, spune parintele Hrisostom Filipescu

Cancerul este o boala care apare pentru acei care au conflicte interioare nerezolvate. Boala este un conflict intre minte si suflet. Fiecare vrea sa transmita ceva, iar cealalta parte intelege altceva. Lovim in organe in functie de fricile noastre. Tratam trupul, dar sa tratam si sufletul, scrie parintele Hrisostom Filipescu in cartea sa intitulata „Putine lacrimi, multa bucurie”.

A.S., vineri 17 martie 2017 , 10:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cine nu poate trece peste un eveniment neplacut din viata poate face cancer de stomac. Cineva are resentimente si il loveste un cancer renal. Altcineva se teme ca va muri de foame si va face cancer hepatic ca nu are cu ce sa-si hraneasca familia, scrie parintele in cartea "„Putine lacrimi, multa bucurie”.

Frica si furie sau dragoste si recunostinta. Frica este o problema sufleteasca si nu a mintii. Agresivitatea este o forma a fricii. Este frica si apoi furia. Uneori lacrimile nu vin pentru ca plansul nu poate fi manipulat usor.
Cainta, multumire si transformare spirituala. Boala ne trimite spre introspectie. Faptul ca esti cu cineva si te simti singur se datoreaza ca nu suntem in relatie buna cu Dumnezeu. Dependentele sunt dureri de factura sufleteasca.

Orice i se intampla sufletului afecteaza si corpul. Orice i se intampla mintii afecteaza si corpul si viceversa, minte-suflet-corp. Daca apelezi la divin, la spiritualitate, exista o solutie. Dumnezeu nu este imbuteliat ca sa nu avem accest la El. Oricine are acces la Doamne. Nu stim sa accesam, nu ca nu putem. Hristos nu se ascunde in Potir sau in icoana, ci se descopera. Taiem pacatele de la tulpina, dar ele se tin de radacini. Este o dizarmonie care trebuie armonizata. Vindecare inseamna crestere spirituala.
Suferinta poate oferi multe lucruri sufletului nostru pe care fericirea nu le poate oferi. Adeseori fericirea ne stoarce, ne dilueaza, iar suferintele ne curata, ne purifica. Suferinta are ceva special, iar fericirea este un bun comun, scrie parintele in cartea sa. 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si