Când e ziua bărbatului: 9 martie sau 19 noiembrie?

Ziua bărbatului este, de fapt, pe 19 noiembrie. Anual, bărbații de pretutindeni își serbează ziua pe 19 noiembrie. Ziua Internațională a Bărbatului este celebrată în peste 60 de țări.

Georgiana Balaban, luni 08 martie 2021 , 15:00

când e ziua bărbatului
La mulți ani, de ziua bărbatului![Sursa foto: Captură KANAL D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ziua bărbaților este pe 19 noiembrie. Această zi de sărbătoare a fost inaugurată în anul 1999 în Trinidad și Tobago. Scopurile acestei zile internaționale sunt: concentrarea asupra sănătății bărbaților și băieților, îmbunătățirea relațiilor dintre sexe, promovarea egalității între sexe și prezentarea de modele masculine de urmat.

Citeste si: Mesaje de 8 martie. Urări și SMS-uri pentru mame, iubite și fiice. La mulți ani!

Ziua internațională

a Bărbatului nu este recunoscută de UNESCO.

Bărbații își sărbătoresc ziua de trei ori pe an

În România lucrurile stau mai diferit. Deși ziua oficială a bărbaților este pe 19 noiembrie, ei sărbătoresc și atunci, dar și pe 9 martie și 5 mai.

Mâine, 9 martie 2021, în România sunt prăznuiți Mucenicii. Momentul în care bărbații trebuie să consume 40 de pahare cu vin. Aceste pahare simbolizează sângele vărsat de cei 40 de Sfinți Mucenici. Se spune că persoanele care vor face acest lucru vor fi sănătoase și ferite de boli pe parcursul anului.

Citeste si: Mesaje de ziua bărbatului 2021. Cele mai frumoase urări de 9 martie

când e ziua bărbatului
Ziua bărbaților din România.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Tot mâine, masculii își vor măsura rezistența împotriva Zeului Bachus. Prin consumarea celor 40 de pahare ei își demonstrează puterea, rezistența și ambiția.

Chiar dacă românii pun mai mult accent pe ziua de 9 martie ca fiind Ziua Bărbatului, pe 19 noiembrie rămâne ziua oficială a persoanelor de sex masculin la nivel internațional. Sărbătoarea este amintită în peste 60 de state, printre care: Australia, India, China sau Statele Unite.

Citeste si: 1 Martie felicitări. Legenda celebrului MĂRȚIȘOR

Pe 5 mai, bărbații petrec din nou.

Sărbătoarea de la finalul primăverii este aleasă din motive comerciale. Un brand de bere din România a decis să le facă dreptate reprezentanţilor sexului puternic şi să îi sărbătorească și pe 5 mai.

Ziua de 5 mai era cât pe aici să fie recunoscută oficial. Este vorba despre o iniţiativă legislativă din 2008, când o petiţie în acest sens a fost semnată de peste 420.000 de bărbaţi. Au lipsit doar 25.000

de semnături pentru a putea prezenta Parlamentului proiectul.

Citeste si: 8 Martie, poezii şi citate de Ziua Femeii. Vezi care sunt cele mai frumoase poezii despre mame şi iubite

Pe 13 mai 2021 va avea loc și Ziua Tatălui, în România.

Citeste si: Calendar Ortodox: Martie 2021. Cele mai importante sărbători din luna Martie!


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Daniel Pavel, anunț neașteptat: „Doi concurenți care au încălcat regulamentul. Faptele... Daniel Pavel, anunț neașteptat: „Doi concurenți care au încălcat regulamentul. Faptele voastre nu pot fi trecute cu vederea!” Urmărește o ediție incendiară „Survivor România” duminică, 18 aprilie, de la 20:00 pe Kanal D
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion! Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si