Izvorul Tămăduirii 2021: Ce este bine să faci în această zi pentru a avea noroc tot anul?

Când este Izvorul Tămăduirii 2021? Vorbim despre una dintre cele mai mari sărbători din calendarul ortodox, după Paște. În fiecare an, este sărbătorit în Vinerea Luminată. Iată cele mai frumoase tradiţii şi obiceiuri româneşti.

Author: Mircea Pop vineri 07 mai 2021 , 08:40

Când este Izvorul Tămăduirii 2021? Prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște
Când este Izvorul Tămăduirii 2021? Prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Când este Izvorul Tămăduirii 2021? Mulți credincioși caută răspuns, an de an, la această întrebare.

Conform calendarului ortodox 2021, Izvorul Tămăduirii este sărbătorit în fiecare an la câteva zile după Paște.

Când este Izvorul Tămăduirii 2021?

Anul acesta, Izvorul Tămăduirii este sărbătorit în Vinerea Luminată, pe data de 7 mai 2021. Se regăsește în calendarul ortodox, an de an, în vinerea de după Paște.

Izvorul Tămăduirii se referă la vindecarea miraculoasă a unui orb, care și-a recăpătat vederea după ce Maica Domnului i-a vestit lui Leon cel Mare să-l ducă sa se spele cu apa unui izvor aflat într-o pădure din apropierea Constantinopolului.

Ce se face de Izvorul Tămăduirii 2021

De Izvorul Tămăduirii 2021, se sfințesc apele. Ortodocsii merg la biserică în această zi pentru a participa la slujba de sfințire a apei, care poartă și numele de Aghiasma Mică.

Când este Izvorul Tămăduirii 2021? Prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște
Când este Izvorul Tămăduirii 2021? Prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște

Citeste si: Săptămâna Luminată 2021. Ce este interzis să faci în zilele de după Paște

După ce preotul sfințeste apa printr-o procesiune, îi stropește pe credincioși în timp ce se cântă troparul: “Mântuiește, Doamne, poporul Tău, și binecuvantează moștenirea

Ta, biruința binecredincioșilor creștini asupra celui potrivnic dăruiește, și cu crucea Ta păzește pe poporul Tău”. Conform tradiției, scopul agheasmei este de a alunga duhurile rele.

Citeste si: Se spală rufe în a treia zi de Paşte? Ce spun preoţii că nu este bine să faci în Marţea Albă

Rugăciune de Izvorul Tămăduirii 2021

„Pe Fântâna cea pururea nesecată și înviorătoare, pe Dumnezeiescul Izvor din care țâșnesc șuvoaie de apă, într-un glas să lăudăm! Cei ce îi cerem darul.

Că în fiecare zi curge. Și arată tămăduirile ca pe curgerile râurilor. Pentru aceasta, după datorie apropiindu-ne cu dragoste, să scoatem cu credință din Izvor putere neîmpuținată și cu adevărat fără de moarte. Care rourează arătat inimile celor binecredincioși. Și cu buzele să rostim: Tu ești mângâierea credincioșilor.

Citeste si: Rugăciune pentru iertarea păcatelor. Cum să te rogi pentru a nu mai simți povara unui păcat

Din izvorul tau cel nesecat, ceea ce esti de Dumnezeu daruita, imi daruiesti mie, izvorand pururea, curgerile harului tau mai presus de

cuvant. Caci ca ceea ce ai nascut mai presus de cuget pe Cuvantul, te rog sa ma rourezi cu darul tau, ca sa graiesc tie: Bucura-te, apa izbavitoare! Scoateti, bolnavilor, din izvor tamaduiri! Ca Preacurata face sa curga, din izvorul cel dumnezeiesc, indulcirea cea adevarata, izvorand cu adevarat torentul desfatarii. Pentru aceasta sa ne adapam cu totii, cu credinta, din suvoaiele cele imbelsugate. Din vapaia durerilor scoti pe cei ce alearga la tine, curata, rourandu-i cu ape din izvorul cel minu-nat; ca de ulcer se izbaveste omul si de pelagra, iar pe lepros il vindeci si
carbunele l-ai stins. Dumnezeiasca si sfanta apa izvoraste izvorul tau, Fecioara. Caci curgerea idropicilor o opreste degrab cu dumnezeiasca chemare a harului.

Când este Izvorul Tămăduirii 2021? Prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște
Când este Izvorul Tămăduirii 2021? Prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște

Citeste si: De ce se ține post miercurea și vinerea. Ce se întâmplă în corpul tău când ții post?

Hristos a înviat din morți!

Izvorul Tămăduirii 2021. Pentru aceasta te cinstim, Izvorule, in veci. Sa laudam toti, cu intelepciune, apa cea sfanta si de viata izvoratoare; ca pornirea nadufului pe loc o opreste si libera o face spre rasuflare. O! minunile tale, Curata Nascatoare de Dumnezeu! Apa izvorului tau covarseste toate apele, Fecioara curata, daruind, la vedere, izbavire de boli cumplite si sufletelor toata taria, ca una ce se varsa mai presus de fire. Cei ce cautati sanatate, alergati la izvor! Caci Curata Fecioara salasluieste in apa. Salta si te bucura, multime a credinciosilor, precum se cuvine, ca vei avea in sfantul locas implinirea cererilor. Inaltatu-s-a mai presus de ceruri apa izvorului tau si cu curgerile ei a strabatut adancurile pamantului; aceasta este ambrozie a sufletului, nectar al credinciosilor, mierea cea din piatra si impartasirea de mana.”

Citeste si: Rugăciune pentru frați și surori. Cum sa te rogi pentru sănătatea și bunăstarea lor


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Rezultate Loto 6 din 49 joi, 17 iunie 2021. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc LIVE... Rezultate Loto 6 din 49 joi, 17 iunie 2021. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc LIVE Report de peste 5,83 milioane de euro la Joker!
spotmedia.ro
Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate... Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate împiedica să mai saboteze semafoarele
spotmedia.ro
Exclusiv  România va arunca zeci de mii de doze de vaccin, pentru că serul expiră Exclusiv România va arunca zeci de mii de doze de vaccin, pentru că serul expiră
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât... Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât chimiotarapia
infoactual.ro
Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre! Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si