Cand este Ziua Indragostitilor

In fiecare an, pe 14 februarie, cand este Ziua Indragostitilor, oamenii din intreaga lume sarbatoresc iubirea si indragostii isi fac cadouri si surprize. Aceasta sarbatoare, cunoscuta si Valentine's Day sau Sf. Valentin, este un bun prilej pentru cei care sunt indragostiti sau in relatii sa isi petreasca ziua intr-un mod cat mai romantic.

V.P., miercuri 07 februarie 2018 , 14:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cand este Ziua Indragostitilor toate magazinele se umplu de inimioare, restaurantele se pregatesc pentru a le oferi clientilor cine romantice, iar agentiile de turism ofera pachete promotionale pentru cei indragostiti.

Aceasta sarbatoare este celebrata in aproape toate tarile occidentale si, de cativa ani, si in Romania se bucura de un mare succes. Asta desi, in tara noastra, traditionala sarbatoare a iubitilor este de Dragobete, pe 25 februarie cand este Ziua Indragostitilor la romani.

Cand este Ziua Indragotitilor in lume

In Franta, Danemarca, Norvegia, SUA, Suedia si Slovenia se sarbatoreste Ziua Indragostitilor pe 14 Februarie. In Romania, aceasta ziua iubirii se celebreaza pe 24 februarie, de Dragobete, cand este Ziua Indragostitilor la romani. Iar in Turcia, Valentine's Day este sarbatoarea Sf. Gregor, care inseamna Ziua Inimilor dulci. In Iran se sarbatoreste pe 17 februarie, iar in Egipt pe 4.

Obiceiuri de Ziua Indragostitilor

Cand este Ziua Indragostitilor in Brazilia, pe 12 iunie, iubitii isi fac cadouri ciocolata, isi scriu felicitari de dragoste sau isi ofera flori. Valentine's Day a aparut recent si in Japonia si in Coreea, aici femeile sunt cele care sarbatoresc mai mult aceasta zi. Astfel, cand este Ziua Indragostitilor, japonezele si coreencele obisnuiesc sa daruiasca ciocolata tuturor colegilor barbati. 

Cand este Ziua Indragostitilor anul acesta

Anul acesta, Ziua Indragostitilor cade in mijlocul saptamanii, miercuri, 14 februarie. Pe magazinele online deja s-a dat startul cumparaturilor pentru aceasta sarbatoare. Astfel, daca vreti sa va surprindeti iubita sau iubitul cu un cadou, cand e Ziua Indragostitilor, inca mai aveti timp. Puteti alege intre  surprize romantice, cum ar fi o excursie in doi, bilete la spectacole sau concerte, jucarii de plus sau, de ce nu, laptopuri sau telefoane mobile.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si