Când începe Campionatul Mondial de Fotbal 2022

Campionatul Mondial de Fotbal din 2022 va fi cea de-a 22-a ediție a Campionatului Mondial de Fotbal, cea mai importantă competiție internațională de fotbal între țări și va fi găzduită de Qatar în 2022.

Author: Catalina Popa vineri 24 septembrie 2021 , 14:15

Campionatul Mondial de Fotbal 2022

Campionatul Mondial de Fotbal 2022

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Va fi primul Campionat Mondial ce va avea loc în Orientul Mijlociu și de asemenea primul organizat de o țară arabă majoritar musulmană. Acest turneu va fi ultimul în care vor participa 32 de echipe naționale, inclusiv țara gazdă, deoarece următorul va cuprinde 48 de echipe.

Campionatul Mondial de Fotbal 2022. Acest turneu va fi de asemenea primul care nu va avea loc în iunie sau iulie, fiind programat de la sfârșitul lunii noiembrie până la jumătatea lunii decembrie. Se va desfășura într-un interval de timp redus de aproximativ 28 de zile, finala urmând să aibă loc pe 18 decembrie 2022 care este și Ziua Națională a Qatarului.

Au fost făcute numeroase acuzații de corupție legate de modul în care Qatar a câștigat dreptul de a găzdui evenimentul. FIFA a finalizat o investigație internă asupra acestor acuzații și a emis un raport ce a absolvit țara de orice suspiciune, însă anchetatorul șef, Michael Garcia, a descris raportul FIFA privind ancheta sa ca fiind „incomplet material și eronat”.

Pe 27 mai 2015 procurorii federali elvețieni au deschis un dosar de corupție și spălare de bani în legătură cu acordarea drepturilor de organizare ale Campionatelor Mondiale din 2018 și 2022.

Campionatul Mondial de Fotbal 2022. Pe 7 iunie 2015 a fost anunțat că Qatar nu ar mai fi eligibil să găzduiască evenimentul dacă s-ar descoperi dovezi de luare de mită. Potrivit lui Domenico Scala, șeful Comitetului de Audit și Conformitate al FIFA: „Dacă ar exista dovezi că premiile acordate Qatarului și Rusiei au venit doar din cauza voturilor cumpărate, atunci premiile ar putea fi anulate”.

Qatar a primit numeroase critici datorită condițiilor la care sunt supuși muncitorii străini implicați în pregătirea Cupei Mondiale, organizația Amnesty International referindu-se la „munca forțată” și afirmând că aceștia au suferit abuzuri legate de drepturile omului, în ciuda faptului că standardelor de bunăstare ale muncitorilor au fost elaborate în 2014.

Citeste si: VIDEO| Bătaie generală între suporteri, înainte de meciul din Cupa României. Fanii Ripensiei Timișoara s-au încăierat cu fanii Dinamo

Citeste si: Messi, nervos după meciul câștigat de PSG contra celor de la Lyon

Campionatul Mondial de Fotbal 2022

Campionatul Mondial de Fotbal 2022

Campionatul Mondial de Fotbal 2022. Alegerea gazdei 

Procedura de licitație pentru găzduirea Campionatelor Mondiale din 2018 și 2022 a început în ianuarie 2009, iar asociațiile naționale au avut timp până pe 2 februarie 2009 să își depună candidaturile. Inițial au fost înregistrate unsprezece oferte pentru Cupa Mondială din 2018, însă ulterior Mexic s-a retras din proces, iar oferta Indoneziei a fost respinsă de FIFA în februarie 2010 după ce asociația de fotbal din această țară nu a prezentat o scrisoare de garanție guvernamentală. Oficialii indonezieni nu au exclus o ofertă pentru Campionatul Mondial din 2026 până când Qatar a luat Cupa din 2022. În timpul procesului de licitație, toate națiunile din afara UEFA s-au retras treptat din ofertele pentru 2022 în favoarea celor pentru 2018, ceea ce a făcut ca națiunile din UEFA să nu fie eligibile pentru ofertă.

În cele din urmă au rămas numai cinci oferte pentru Campionatul Mondial din 2022: Australia, Coreea de Sud, Japonia, Qatar, și Statele Unite. Comitetul executiv al FIFA, format din douăzeci și doi de membri, a fost convocat la Zürich pe 2 decembrie 2010 pentru a vota selectarea gazdelor ambelor turnee.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si