Când se împart voucherele sociale

Cei care vor beneficia de tichetele sociale în valoare de 250 lei vor primi luna aceasta cea de-a treia tranşă, iar în decembrie va fi virată şi cea de-a patra tranşă.

Author: Laura Macovei miercuri 05 octombrie 2022 , 13:05

Când se împart voucherele sociale

Când se împart voucherele sociale

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Listele cu beneficiarii vor fi actualizate de către Ministerul Muncii în perioada 17 – 21 octombrie. Banii urmează să fie virați pe carduri în intervalul 24 – 31 octombrie 2022, potrivit calendarului comunicat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Ce trebuie să facă cei care nu se regăsesc pe listă

Pentru ultima tranșă, actualizarea și verificarea listelor se va face în perioada 5-9 decembrie, sumele urmând să fie încărcate în perioada 12-16 decembrie 2022.

În cazul în care nu vă regăsiți pe listă, vă puteți adresa Casei Teritoriale de Pensii și Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială din județul de reședință.

Citeste si: Vacanța de toamnă 2022: În ce săptămânii vor sta toți elevii acasă? Atunci se termină Modulul 1

Verificarea condițiilor de venit pentru beneficiarii se face exclusiv de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului.

Acestea sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. 

Citeste si: Prețuri plafonate la gazele naturale și la lemnele de foc. "Toți românii trebuie să treacă cu bine iarna care vine"

Cardurile pot fi folosite numai de către beneficiari. În cazuri excepționale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a ridica ajutorul, atunci poate încredința tichetele unei persoane apropiate, dar doar împreună cu actul de identitate.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si