Când se pune grâul la încolţit de Sfântul Andrei 2021? Tradiţii pentru spor la bani

Când se pune grâul la încolţit de Sfântul Andrei 2021? Sfântul Andrei este sărbătorit în fiecare an, pe 30 noiembrie. Această sărbătoare este marcată de mai multe superstiţii și obiceiuri. În această zi toți românii respectă obiceiul de a pune grâu la încolţit.

Author: Alina Raducu luni 29 noiembrie 2021 , 07:59

Când se pune grâul la încolţit de Sfântul Andrei 2021?

Când se pune grâul la încolţit de Sfântul Andrei 2021?

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Când se pune grâul la încolţit de Sfântul Andrei 2021? Potrivit tradiției, de Sfântul Andrei, este bine ca în toate casele să se regăsească grâu la încolțit.

Astfel, grâul prevestește cât de bogată va fi recolta în anul care urmează sau cât de prosperă le va fi casa.

Când e bine să pui grâul la încolţit de Sfântul Andrei 2021?

Pe 29 noiembrie, în noaptea de dinaintea Sfântului Andrei se ia o mână de grâu şi se pune într-un ghiveci cu pământ sau într-un vas mai înalt. Apoi acoperiți oabele de grâu cu un strat subţire de pământ. Grâul trebuie aşezat la fereastră, pentru a beneficia de lumină suficientă şi căldură.

Tradiţia spune că fiecare membru al familiei trebuie să aibă ghiveciul său cu grâu de Sfântul Andrei.

Grâul este în tradiția folclorică, dar și în cea religioasă un simbol al belșugului și al prosperității. În tradiția creștină, se mai crede că grâul este simbolul vieții care biruiește moartea și, totodată, este simbol divin.

Când se pune grâul la încolţit de Sfântul Andrei 2021?

Când se pune grâul la încolţit de Sfântul Andrei 2021?

Citeste si: Când pică Sfântul Andrei 2021? Sărbătoare importantă pentru români. Tradiţii şi obiceiuri

Grâul se pune de obicei, la încolțit, după miezul nopții care precede ziua de Sfântul Andrei.

Acest obicei se spune că este prevestitor al belșugului în anul ce vine.

Astfel, în noaptea de revelion trebuie sa se verifice grâul pus la încolțit de Sfântul Andrei și, în funcție de cum crește acesta, persoana care l-a pus la încolțit va avea sau nu noroc, belșug și împliniri tot anul. Totodată, credința populară spune că grâul des și înalt anunță un an rodnic.

Se crede că aceluia al cărui grâu vă fi mai frumos și mai bogat de Anul Nou, va avea parte de împliniri și de belșug. Totodată, grâul de Sfântul Andrei, poate aduce și ursitul în vis. Trebuie doar să pui sub pernă 41 de boabe.

În tradiție se spune că firele de grâu frumoase și stufoase înseamnă o recoltă bogată. 

Citeste si: Zilele cu dezlegare la peşte din Postul Crăciunului 2021. Calendar ortodox


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Diana Matei și Marian Cleante, poveste de dragoste cu năbădăi: ”A fost foarte arogant... Diana Matei și Marian Cleante, poveste de dragoste cu năbădăi: ”A fost foarte arogant și foarte obraznic” Cei doi artiști și-au reînnoit jurămintele la Teo Show
spotmedia.ro
Elon Musk i-a oferit bani unui puști de 19 ani, ca să nu-i mai urmărească pe Twitter... Elon Musk i-a oferit bani unui puști de 19 ani, ca să nu-i mai urmărească pe Twitter avionul privat
spotmedia.ro
Un miliardar african si o baroneasă vin la conducerea Fundației Gates. După divorț, cei... Un miliardar african si o baroneasă vin la conducerea Fundației Gates. După divorț, cei doi au stabilit și o ”opțiune nucleară”
b1.ro
Veste cumplită de la Alexandru Arșinel: „Zilele îmi sunt numărate” Veste cumplită de la Alexandru Arșinel: „Zilele îmi sunt numărate”
ziareonline.ro
Descoperire ȘOCANTĂ! Ce s-a găsit în locul în care a murit designerul Răzvan Ciobanu,... Descoperire ȘOCANTĂ! Ce s-a găsit în locul în care a murit designerul Răzvan Ciobanu, la aproape trei ani de la tragedie. Ți se face pielea de găină! Azi ar fi fost ziua lui!
infoactual.ro
Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea... Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea este mai importantă acum
evz.ro
Traian Băsescu dă lovitura anului! Mega tun de milioane de eruo. Puțini ar fi avut curaj Traian Băsescu dă lovitura anului! Mega tun de milioane de eruo. Puțini ar fi avut curaj
doctorulzilei.ro
Povestea femeii acuzată de infidelitate, după ce a născut un bebeluș de altă culoare:... Povestea femeii acuzată de infidelitate, după ce a născut un bebeluș de altă culoare: “Soțul a început să țipe la mine. Nu îl înșelasem”
romaniatv.net
Navele de război ruseşti TRAG asupra unor ţinte din Marea Neagră. Intervine Pentagonul! Navele de război ruseşti TRAG asupra unor ţinte din Marea Neagră. Intervine Pentagonul!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si