Când trecem la ora de vară anul acesta. Anunțul pe care trebuie să îl știe toți românii

Anul acesta, trecerea la ora de vară se va face în ultima duminică a lunii martie.

A.N.C, vineri 15 martie 2019 , 15:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ca în fiecare an, românii își vor da ceasurile cu o oră înainte în ultima duminică a lunii martie, mai exact pe 31 martie, când ora 03:00 devine ora 04:00 și vom trece oficial la ora de vară. Astfel, ziua de 31 va avea doar 23 de ore.

În România, ora de vară a fost introdusă pentru prima oară în 1932, iar din 1943 până în 1979 a fost suspendată.

Citeste si: Cazul care a șocat România! Ce au descoperit legiștii despre femeia violată și abandonată pe câmp! Cum a murit după ce a fost batjocorită de trei tineri

În 2018 au existat discuții potrivit cărora România ar trebui să renunțe la acest obicei, însă nu a fost luată o decizie definitivă.

De cele mai multe ori, schimbarea de la ora de iarnă la ora de vară vine la pachet cu o serie de efecte pe care unii oameni le resimt mai puternic. Printre aceste efecte se numără: stări de oboseală, tulburări ale somnului, stări de stres, dereglarea programului, senzația de foame sau stări de irascibilitate.

Pentru a trece mai ușor peste aceste stări, este foarte important să ținem cont de următoarele aspecte: să ne acordăm o perioadă de relaxare, timp suficient pentru a ne adapta la noul fus orar, un număr minim de ore de somn, ținerea stării de sănătate sub control, menținerea echilibrului emoțional, dar și asigurarea necesarului minim de energie.

 

Te-ar putea interesa si