Stadionul Giulești, care va găzdui partide la EURO 2021, are o dată incertă de finalizare a construcției. ”Lucrări în plină desfășurare la arena din Giulești! A început montarea structurii metalice de susținere a acoperișului la peluza sud și în continuare se lucrează intens la interior”, se arată în ultimul comunicat de pe pagina de Facebook a CNI (Compania Națională de Investiții), care a fixat luna noiembrie 2020 ca deadline pentru predarea la cheie a proiectului.  

Citeste si: VIDEO| Cartonaș roșu înainte de Euro 2020. Pregătirile bat pasul pe loc

Iată ce presupune noul proiect al stadionului ce se ridică pe locul legendarei arene Giulești, casa Rapidului:

 

- capacitate de aproximativ 14.000 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii lor)

- preţ nou: 39.499.366 milioane de euro

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

- nivel de clasificare UEFA, 4

- suprafaţa totală înierbată va fi de 120X80 m (inclusiv suprafaţa de gardă)

- complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet,

- atletism, precum şi săli de forţă sau recuperare şi pistă de popice

- spaţii de cazare pentru sportivi

- spaţii de alimentaţie publică

- spaţii administrative

Giulesti
Așa va arăta stadionul Giulești

Când va fi gata stadionul Giulești. Termenul de predare e luna noiembrie, cel realist e primăvara anului viitor 

Fostul director general al Rapidului, Ovidiu Burcă, a dezvăluit când ar urma să joace Rapid pe noua arenă, construită pentru Campionatul European de anul viitor.  "Nu știu când va fi gata stadionul. Toată lumea a dat asigurări că va fi gata la finalul lunii noiembrie, cel puțin la nivel declarativ. La noi, lucrurile în România durează un pic mai mult. Se întâmplă lucruri frumoase acolo, însă nu sunt sigur că stadionul va fi gata la final de noiembrie. Probabil va fi gata în aprilie sau mai. O să avem nevoie de avize, cred că lucrurile vor mai dura puțin pentru ca stadionul să fie funcțional", a spus Ovidiu Burcă despre data la care s-ar putea juca din nou fotbal pe arena Rapid. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si