Mai mult de jumătate din bucureștenii racordați la rețeaua de termoficare sunt fără apă caldă de la 1 august 2023. Dacă la început primul termen de finalizare al lucrărilor era data de 10-11 august, acum termenul a fost prelungit cu câteva zile și potrivit autorităților lucrările vor fi gata acum pe 20 august 2023.

Când vor avea bucureștenii apă caldă din nou? Mii de blocuri sunt afectate de avarie

Când vor avea bucureștenii apă caldă din nou? Mii de blocuri sunt afectate de avarie

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Când vor avea bucureștenii apă caldă din nou?

Directorul Termoenergetica, Claudiu Crețu, a spus pentru NotNews.ro când vor fi gata lucrările la rețeaua de termoficare.

„Cu siguranță, din 20 august bucureștenii vor avea apă caldă. Chiar astăzi am văzut că lucrarea de la Releului este aproape de finalizare.

Cel mai probabil, mâine (joi- n.r.) sau poimâine va fi gata. Ținem legătura și cu colegii de la ELCEN. Sperăm ca revizia de la ELCEN să fie gata până atunci, nu am fost anunțați că e vreo problemă, deci va fi apă caldă.

La noi, la Termoenergetica, nu mai poate apărea nimic neprevăzut. Sigur, avarii mai pot apărea, dar nu ceva de această anvergură”, a zis Claudiu Crețu pentru HotNews.ro.

Potrivit acestuia actuala lucrare la căminul din Releului trebuia să fie făcută de acum 10 ani, pentru ca iarna, în cazul în care CET Sud cade, sectoarele 2 și 3 să nu mai fie puse în situația de a sta fără apă caldă.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Oamenii dintr-un sat au fost șocați când au văzut că un munte de gunoaie le bloca singurul drum de acces în localitate- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Întrebat despre motivul pentru care termenul de finalizare a lucrărilor a fost prelungit cu încă 9 zile, față de 11 august, cât era anunțat inițial, Claudiu Crețu a menționat că alimentarea cu apă caldă pentru sectoarele 2,3 și 4 urma să aibă loc pe alt traseu, prin Tineretului, din CET Progresu, dar că s-a spart țeava, așa că nu a mai putut să aibă loc următoarele:

„Pe 1 august s-a oprit CET SUD pentru revizia anuală programată, iar atunci am început și noi lucrarea din Releului. Lucrările din Releului au fost de la început programate să dureze între 1 și 20 august. Dar în această perioadă noi aveam în plan să alimentăm sectoarele 2, 3 și 4 din CET Progresu pe alt traseu.

În mod normal, trebuia să pornească CET Progresu. În ziua respectivă nu a putut porni pentru că a avut o problemă, care s-a remediat a doua zi, iar când a pornit, a crăpat țeava în Tineretului, pe traseul alternativ.

A fost o avarie majoră, astfel că nu am mai putut folosi acest traseu și CET Progresu a fost oprit. ELCEN furnizează energie termică din CET Grozăvești, dar din Grozăvești nu putem alimenta sectoarele 2,3 și 4, deci nu ajută”.

Potrivit directorului Termoenergetica, în ceea ce privește avaria din Tineretului termenul de finalizare era 11 august, dar din cauză că rețeaua este veche țeava nouă nu a put să fie sudată și a fost nevoie de schimbarea pentru un tronson mai lung.

„Când am intrat în subteran am crezut că trebuie să înlocuim doar câțiva metri de țeavă, ceea ce am făcut, dar când am vrut să facem la final sudura, țeava veche era mult prea stricată ca să țină, așa că a fost nevoie să schimbăm un tronson întreg.

Între timp, am remediat această avarie, dar durează 3 zile să pornească CET Progresu și rețeaua trebuie încărcată progresiv, fiindcă sistemul e vechi, nu avem nicio garanție că nu apare altă avarie, și nu are rost să mai pornim CET-ul pentru o zi două, pentru că oricum terminăm într-o zi-două lucrarea din Releului și pornește CET Sud”, a mai completat Claudiu Crețu.

Citeste si: Ce trebuie să facă angajații de la privat pentru a intra în posesia voucherelor de vacanță în 2025? Este vorba de o valoarea maximă de 24.300 de lei- kfetele.ro

Citeste si: Anunțul care zguduie folclorul românesc. O cântăreță celebră părăseşte lumea muzicală pentru totdeauna: "După o lungă şi grea suferinţă a plecat să cânte în ceruri"- radioimpuls.ro

Citeste si: Concedieri masive în România. Ce companii au anunțat disponibilizări în următoarea perioadă: Mii de angajați rămân fără loc de muncă- antena3.ro

Valoarea lucrărilor de pe strada Releului se ridică la 1,2 milioane lei.

Când vor avea bucureștenii apă caldă din nou? Mii de blocuri sunt afectate de avarie

Când vor avea bucureștenii apă caldă din nou? Mii de blocuri sunt afectate de avarie

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Cât de vechi sunt conductele?

Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, a postat pe Facebook, un videoclip în care arată cât de vechi sunt țevile din zona unde se fac lucrări în aceste momente.

„Este o lucrare care a fost amânată de foarte multă vreme, un cămin în strada Releului, pe magistrală, care a fost dat în folosință în 1968 și pentru care nu s-au mai făcut lucrări și a fost obligatoriu să-l facem acum pentru a nu mai fi în situația, cum am fost din păcate în iarna 2020, de a avea în iarnă două sectoare 2 și 3 fără apă caldă. Deci am luat decizia să facem această lucrare acum, în paralel cu oprirea planificată a CET Sud pentru revizie. Termenul de finalizare pentru această lucrare era anunțat pentru 11 august, din informațiile pe care le am o să mai fie prelungit câteva zile. În momentul în care această lucrare se va finaliza, o să putem să alimentăm Sectoarele 2 și 3 și din CET Progresu. Pentru a putea aproviziona Sectorul 1, zona de Nord din CET Grozăvești, depindem de o lucrare pe care o face în Sectorul 1 compania Energetica, iar termenul pe care ei l-au dat este 10 august”,  a spus primarul Nicușor Dan, la o săptămână după începerea lucrărilor la rețeaua de termoficare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si