Carantină totală de mâine. Legea intră în vigoare de la ora 20:00

Oraşul Năvodari va intra în carantină duminică, de la ora 20. Zece localităţi vor fi în total în carantină în judeţ.

Georgiana Balaban, sâmbătă 21 noiembrie 2020 , 18:13

carantină orașul năvodari
Carantină totală în Năvodari.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa a propus ca oraşul Năvodari să intre în carantină, duminică, de la ora 20, măsura urmând să fie valabilă pentru următoarele 14 zile, cu posibilitatea de prelungire. Aceasta este cea de-a zecea localitate a judeţului Constanţa care intră în carantină.

Prefectura Constanţa a anunţat că, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa de sâmbătă, s-a votat o hotărâre prin care se propune intrarea în carantină a oraşului Năvodari, începând cu data de 22 noiembrie, ora 20. Măsura este valabilă pentru următoarele 14 zile, cu posibilitate de prelungire dacă situaţia o va cere.

Decizia urmează să fie luată de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Nu se mai poate circula fără adeverința de la locul de muncă sau fără declarația pe propria răspundere

carantină orașul năvodari
Carantină pentru un oraș din România.[Sursa foto: PixaBay]


Astfel, în Năvodari, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/ gospodăriei, cu excepţiile valabile la nivel naţional.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator, iar pentru deplasarea în interes personal, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

Citeste si: Alte două localități din Ilfov intră în CARANTINĂ! De când se aplică decizia

Citeste si: Cum poți cere amânarea ratelor motivând recesiunea cauzată de pandemia de COVID-19

În interiorul localităţii se interzice circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

Totodată, ocupanţii unui autovehicul, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii, au obligaţia de a purta mască de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura.

CJSU a mai decis să permită oficierea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc. Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară. Este permisă oficierea slujbelor de înmormântare, doar în exteriorul clădirilor, cu participarea a maxim 20 de persoane.

De asemenea, este permisă oficierea evenimentelor de stare civilă cu prezenţa a maxim 20 de persoane în exteriorul clădirilor si respectiv 8 persoane în interiorul clădirii, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Oraşul Năvodari este a zecea localitate din judeţul Constanţa în carantină, după Ovidiu şi municipiul Constanţa, care sunt deja, Agigea, Costineşti, Techirghiol, Medgidia, Lumina, Mihail Kogălniceanu şi Valu lui Traian, care vor intra sâmbătă de la ora 20.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si