Care este portia ideala de fructe pe care trebuie sa o consumam zilnic
Se spune ca vara este bine sa facem o cura cu fructe de sezon. Unele sunt adevarate surse de antioxidanti care ne ajuta sa ne mentinem in forma. Care sunt acestea si cum este indicat sa le consumam, aflam de la specialisti!

Pepenele rosu conduce detasat in topul celor mai eficienti antioxidranti naturali.
"Culoarea rosie este data de antioxidanti de foarte buna calitate, cel mai important fiind licopenul. Licopenul este un antioxidant care lupta cu ridurile, lupta cu imbatranirea si incetineste acest process firesc, de altfel. Are o capacitate de hidratare mult mai mare decat simpla apa pe care oconsumam, are multe glucide care ne trezesc f bine si ne dau starea de bine pt ca au muulte serotonine".
Atentie insa, nu trebuie totusi sa exagerati cu consumul. Pepenele rosu are un indice glicemic mare, asa ca trebuie mancat cu masura
"Intotdeauna am spus cat e latimea pamei, asa sa fie de lata felia de pepene, cam asta este criteriul".
Un efect benefic asupra organismului il au si fructele de padure.
"Zmeura, afine si mure. Culoare foarte inchisa, ceea ce inseamna proprietati antioxidante, culoare foarte inchisa inseamna mult licopen si antocianine, sunstante care lupta cu imbatranirea".
Indicele glicemic al zmeurei este de 3 ori mai mic decat al oricarui alt fruct iar afinele contin foarte multa vitamina C si au proprietati antivirale.
"Miltilina, substanta de culoare inchisa, pe langa licopen, din aceste fructe, are capacitatea de a scadea vitalitatea bacteriilor si atunci sistemul nostrum de aparare isi creste capacitatea si ne mentinem sanatosi".
Insa pentru a beneficia pe deplin de toate minunatiile oferite de aceste fructe, cel mai bine este sa le consumati in stare naturala.
"Ideal e ca fructul sa se manance, nu sa se bea. Daca trebuie totusi sa incercam o varianta de suc, atunci ar fi musai cu pulpa si consumat in 5 minute dupa blenduire".





