Care sunt, de fapt, noile reguli pe care copiii care merg din nou la școală trebuie să le respecte

Elevii au revenit în bănci din 8 februarie, în prima zi din semestrul al doilea. Toate regulile ce urmează să fie aplicate, de luni, în școli, vor fi prezentate joi, la ora 11. Ministerul Educației și al Sănătății au stabilit ordinul comun care va răspunde întrebărilor pe care le au profesorii, elevii, dar și părinții. Iată care sunt noile reguli impuse de autorități odată cu redeschiderea scolilor!

Author: Alina Raducu luni 08 februarie 2021 , 20:37

Care sunt, de fapt, noile reguli pe care copiii care merg din nou la școală trebuie să le respecte
Care sunt, de fapt, noile reguli pe care copiii care merg din nou la școală trebuie să le respecte
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit noii variante de lucru, care ar putea suferi schimbări, începând de luni, 8 februarie, intrarea în unitățile de învățământ se va face prin mai multe căi de acces, pentru ca elevii să

nu ajungă să se înghesuie. Însă, dacă imobilul are o singură intrare, respectarea distanţării fizice este necesară. Totodată, după dezinfectarea mâinilor la intrarea în instituție, elevii trebuie să meargă direct în sălile de clasă. Trebuie precizat faptul că părinții sau alți însoțitori nu vor avea voie să intre în școală, în afara cazurilor excepţionale.

Care sunt noile reguli stabilite de Ministerul Educației pentru semestrul al doilea

Unele dintre regulile care vor fi aplicate în școli au fost deja aplicate în ultimul an. Se fac însă unele concesii în ceea ce privește distanța dintre copii, în clase. Noua varianta de lucru a ordinului pentru unitățile de învățământ a fost făcută publică de Ministerul Educației.

Cea finală urmează să fie prezentată inspectorilor școlari, joi la ora 11.

Pe dealtă parte, sălile de clasă vor fi amenajate astfel încât să fie asigurată distanţarea fizică de 1 metru între elevi. Iar dacă sala de clasă nu va permite acest lucru, atunci spațiul va fi organizat astfel încât să se asigure o distană maximă corespunzătoare pentru ca elevii să fie protejați. Totodată, sălile de clasă vor fi aerisite înainte de sosirea elevilor timp de minimum 30 minute, 10 minute în timpul pauzelor şi, din nou, la finalul zilei. Si nu în ultimul rând, este obligatoriu ca elevii, profesorii și personalul școlii să poarte mască în permanență.

Din băi nu trebuie să lipsească dezinfectantul și prosoapele de hârtie de unică folosință, iar uscătoarele electrice de mâini şi prosoapele din material textil sunt interzise.

Care sunt, de fapt, noile reguli pe care copiii care merg din nou la școală trebuie să le respecte
Care sunt, de fapt, noile reguli pe care copiii care merg din nou la școală trebuie să le respecte

Citeste si: Ministerul Educaţiei: 1.051 unităţi de învăţământ au început în scenariul roşu

Cursurile ar putea începe la intervale orare diferite

În legătură cu programul școlar, acesta va dispune de posibilitatea începerii cursurilor la intervale orare diferite, astfel încât să se evite aglomerările la intrarea şi la ieşirea în pauze. Intervalele pauzelor se vor stabili astfel încat sa existe un minim posibil de suprapunere a elevilor. În plus, în pauze elevii vor fi supravegheați ca să se evite formarea grupurilor de elevi din clase diferite și pentru a păstra constant o distanță fizică de siguranță.

În ceea ce privește orele de sport, se vor putea desfăşura doar jocurile care permit distanţarea fizică, de preferat în aer liber. Orele care se vor ține totuși în sala de sport trebuie limitate la activităţi care nu presupun efort intens, cu asigurarea obligatorie a distanţei fizice maxim posibile și a unei aerisiri permanente. De asemenea, sălile vor fi curățate, dezinfectate și aerisite după fiecare grupă de elevi.

De asemenea, este de precizat și faptul că elevii vor fi testați rapid cu teste antigen în cazul în care prezintă simptome la școală, dar doar cu semnătura părintelui. În plus, la reîntoarcerea în colectivitate după ce s-a vindecat, elevul trebuie să aducă adeverință de la medicul de familie.

Citeste si: Premierul Cîțu, apel către părinți în prima zi de școală


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si