Cartiere rezidenţiale inundate şi pline de mocirlă. Aceasta este imaginea câtorva proprietăţi din Capitală , pe care cumpărătorii dau sume fabuloase

Author: M.C.B. miercuri 21 noiembrie 2018 , 18:03

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Suntem pe primul loc în Europa atunci când vine vorba despre proprietari de locuinţe. Numărul record, de 96 la sută, a fost stimulat şi de programul Prima Casă, pe care statul l-a lansat în 2009, pentru a ajută tinerii să îşi cumpere prima locuinţa.

Însă în goana după case, uităm de alte detalii, precum căile de acces sau utilităţile publice. Sociologii explică acest fenomen al proprietăţii excesive.

 

Pe stradă Ghioceilor din Capitală, paradoxal, nu se vesteşte primăvară, ci noroiul şi… inundaţia. Este suficientă o ploaie banală sau o ninsoare de câteva ore.

În acest cartier de vile din Bragadiru, o obişnuinţă sunt lacurile din faţă gardurilor care inundă şi curţile.

În goana după locuinţe, aspecte ce ţîn de materialele de construcţii, canalizare, încălzire, asfaltarea străzilor sunt neglijate de viitorii proprietari. Aşa se explică numărul imens de români care deţîn o casă.

Suntem pe primul loc în Europa cu un procent de 96 la sută de deţînători de locuinţe. Irlandezii şi britanicii completează topul. În primele 5 locuri mai sunt croaţii şi belgienii.

Cu alte cuvinte, generaţiile se transformă. În perioada post decembristă românii preluaseră mentalitatea potrivit căreia- achiziţia unei locuinţe era o prioritate majoră. Însă, în următorii ani, vom împrumută obiceiurile vestice şi vom începe să investim mai mult în călătorii sau studii decât în imobile.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si