Cat au investit parlamentarii in campania electorala. Mandatul pare sa ii fi costat bani frumosi

In primul an de mandat, parlamentarii par sa fie cam stramtorati. Daca le rasfoiesti declaratiile de avere, afli ca mandatul pare sa-i fi costat bani frumosi. Acum degeaba castiga mai bine de 5000 de lei pe luna, chenzina nu le ajunge nici sa Isi amortizeze investitia.

A.C., vineri 10 martie 2017 , 19:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Au platit cu bani grei pentru campania electorala. Intre 30 si 60 de mii de lei, atat au donat unii dintre ei visteriei partidului. Si cum banii trebuie pusi înapoi, un calcul simplu arata ca salariul pe 6 luni abia le ajunge.

S-o lafai in lux social democrata Andreea Cosma, ca doar este una dintre cele mai bogate deputate, dar la capitolul donatii pentru campania electorala nu s-a dovedit prea darnica. Numai zece mii de lei i-au scapat din portofel pentru partid. Asa ca va munci doar doua luni ca sa isi recupereze cheltuielile.A imprumutat in schimb, ca persoana fizica, nu mai putin de 230 de mii de euro.

La 28 de ani, Mara Calista, prietena buna a Alinei Gorghiu, a ajuns deputat. Din declaratia de avere aflam ca veniturile ei intr-un an nu depasesc suma de 50 de mii de lei. A dat in schimb la partid nu mai putin de 63 de mii de lei pentru campania PNL. Asa ca zece luni de aici incolo...salariul se duce pentru acoperirea gaurii din bugetul personal.

Si mai tanara colega de Parlament Alexandra Bogaciu a cotizat cu o suma buna la partid. 30 de mii de lei a scos din buzunar, dar se mandreste acum ca este cel mai tanar parlamentar. 

Printre noii alesi isi face loc mai ceva ca pe ringul de box si Vasile Citea, ca doar nu degeaba a fost pugilist. A intrat in Parlament plin de datorii. Asa ca nici in 4 ani nu se stie daca va reusi sa isi plateasca imprumuturile.

Plimbarile electorale cu caruta il cam ard acum la buzunar pe deputatul USR  Iulian Bulai. A platit peste 30 de mii de lei pentru un astfel de rasfaturi electorale. Dar a meritat. Este acum deputat, la primul mandat.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si