Cat castiga "stapana fronturilor atmosferice"? Elena Mateescu, sefa de la ANM, primeste aproape 2.000 euro lunar pentru a prognoza furtuni si cicloane

Dupa furtuna din Timisoara si „ciclonul” din Bucuresti din ultimele saptamani, multi romani si-au indreptat „urarile de bine” catre Agentia Nationala de Meteorologie.

Radu Constantin, marți 26 septembrie 2017 , 21:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Putina lume stie, insa, cine conduce destinele instituiei care ar trebui „sa faca soare” pe strazile noastre. Dr Elena Mateescu este director general al ANM, dupa ce anterior a ocupat functia de director executiv.

Conform declaratiei de avere, in anul precedent, Elena Mateescu a primit din salariul aferent functiei de director general suma de 107.225 lei, adica aproape 9.000 lei pe luna. Ea si-a rotunjit veniturile cu peste 24.000 lei din indemnizatia de membru corespondent al ASAS (Academia de Stiinte Agricole si Silvice) si cu 2.433 lei din cea de cadru didactic la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti.
Sotul doameni director este militar iesit la pensie, inginer la Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor si administrator de bloc.
Cei doi detin impreuna un apartament de 60 mp cumparat in 1992, doua autoturisme (un „autohton” din 2006 si un altul cumparat anul trecut), un cont de peste 58.000 lei si credite totalizand aproape 110.000 lei (din perioada 2015-2016).

Directorul ANM a explicat, cu cateva zile in urma, ca fenomene extreme asemanatoare celor din ultimele saptamani, nu pot fi prognozate decat cu 15-30 de minute inainte. Dr Elena Mateescu a dat asigurari, insa, ca in perioada urmatoare, nu vor mai exista furtuni precum cea de la Timisoara.


„In perioada urmatoare nu mai putem sa vorbim despre fenomene similare celor din 17 septambrie, ca deja toamna s-a instalat. Pot fi, insa, alternante de perioade mai calduroase, intrerupte de perioade mai severe”, a spus Elena Mateescu intr-o emisiune de televiziune. 

 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si