Se pare că unii români au ajuns la concluzia că mai bine își cumpără un apartament nou decât să îl renoveze. Pe un grup de pe Facebook, "Idei Amenajări", oamenii și-au împărtășit experiențele cu privire la renovarea locuințelor, de la materiale până la mâna de lucru și rezultatul final. Părerile contradictorii au avut, în schimb, un punct comun: valoarea ridicată a prețurilor.

Cât costă să renovezi un apartament cu două camere în România?

Românii s-au împărțit în două tabere pe un grup de Facebook. În timp ce unii consideră că o renovare de calitate a locuinței costă foarte mult, alții se plâng de prețurile ridicate și spun că mai bine ar cumpăra altă locuință.

Zecile de comentarii au început să apară după ce o persoane a postat că dorește să își renoveze apartamentul. Persoana a vrut să afle de la alți oameni prețurile și experiențele pe care ei le-au avut.

Citește și: Un nou dezastru în aer, deasupra Turciei! 12 persoane au fost rănite în timpul turbulențelor pe zborul Qatar Airways

Cât costă renovarea unui apartament cu două camere, în România?

[Sursa foto: istockphotos]

”Aveți idee cât mai costă de renovat de la zero un apartament de două camere (suprafața totală de 67 mp) și dacă eventual ați transformat un apartament din 2 camere într-un apartament cu 3 camere”, a fost textul persoanei care a lansat un întreg scandal în comentarii.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

”Fără mână de lucru și centrală ne-a costat în jur de 28.000

de euro acum trei luni (și o parte din electrocasnice+ mobilă+ decorațiuni)... Dacă îți dorești ceva de calitate cam atât costă. Nu renovezi din 5 în 5 ani. Dar na, noi suntem români. Ne pricepem să cârpim”, i-a răspuns o persoană.

”Așa credeam și eu că sunt exagerate aceste prețuri, dar din păcate nu. Fără mâna de lucru și fără centrală, pe noi ne-a costat 20.000 euro, renovarea unui apartament cu două camere, suprafață de 48 mp. (Ne-a mai rămas de făcut balconul, dar nu ne-au mai ajuns banii). Nu am luat cele mai scumpe produse, am luat mediu și tot ne-a costat atât. Plus că am vânat oferte”, i-a răspuns o altă persoană.

Printre comentariile în care oamenii susțin că renovarea este scumpă pentru că este calitativă, unii oameni sunt revoltați peste măsură de prețurile pe care alții le dau și spun că este imposibil să fie adevărat.

Citește și: VIDEO Meseriașii din România, pe cale de dispariție. Tot mai mulți aleg drumul străinătății, iar tinerii nu sunt prea interesați de astfel de locuri de muncă

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Cât costă renovarea unui apartament cu două camere, în România?

[Sursa foto: istockphotos]

”Ce e cu prețurile astea? Cumperi unul nou decât să-l renovezi. Prost e cel care dă, nu cel care cere. Sunt în plină renovare, dar nu există așa prețuri pentru mâna de lucru și chiar am băieți foarte buni și pricepuți”, a fost un alt răspuns.

”Oameni buni, voi vorbiți de o renovare de apartament. Eu de construcție nouă. Pe mine mă costă maxim 30.000 de euro materialele la 170mp... Eu știu că există și aparataj cu touch, figuri, dar nu, doar pentru că e de 3 ori mai scump nu este și mai bun. Din contră... Așa că nu-mi spuneți voi că se dărâmă pereții pe mine, că știu foarte bune ce vorbesc. Când cumperi fițe plătești pe măsură. Am 500mp de pereți și tavane îmbrăcate în rigips. Nu-mi spuneți mie că ați dat 28.000€ pe materiale fără să cumpărați bășini. Vindeți castraveți în altă parte, nu grădinarului”, a fost un alt răspuns.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si