Cât costă un certificat fals pentru test negativ de COVID-19, la intrarea în Grecia

Presa din Grecia dezvăluie că documente false pentru test negativ la COVID-19 erau vândute cu 30-40 de euro, marţi, la punctul de trecerea frontierei Kulata-Promachonas, cu doar câteva ore înainte de intrarea în vigoare a măsurii care prevede obligativitatea acestor documente la intrarea în țara de la Mediterana. Schimbare de ultimă oră anunțată de Guvernul de la Atena: deschiderea graniței a fost devansată, turiștii pot intra de la ora 0.00 la noapte.

R.I., marți 14 iulie 2020 , 16:43

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Postul de televiziune Meha TV dezvăluie într-un reportaj că verificări în zona de frontieră au scos la lumină ”noi afaceri”, constând în vânzarea unor certificate false turiştilor care vor să treacă frontiera în Grecia, potrivit News.ro.

Citeste si: Tăriceanu, atac devastator la Klaus Iohannis. Ce se va întâmpla cu legea carantinei?

Potrivit postului, unii turişti ar fi cumpărat certificate false şi le-ar fi prezentat autorităţilor elene, pentru a evita testarea la Kulata-Promachonasa, o plasare în izolare pe o perioadă de 24-36 de ore sau o plasare în carantină pe o perioadă de 14 zile, într-un hotel special, în cazul în care testul se dovedeşte pozitiv. Aceste certificate false atestă că deţinătorul ar fi fost testat ”negativ” la COVID-19. Un certificat fals costă între 30 şi 40 de euro.

Citeste si: Acest tip de mașină NU mai poate fi înmatriculat în România! Este un model foarte întâlnit în trafic

Conform televiziunii, persoane care deţin astfel de certificate - ce nu au fost emise de către laboratoare acreditate - schimbă numele şi alte date esenţiale şi le vând celor care vor să intre în Grecia.

Care sunt noile condiții de intrare în Grecia

Începând de miercuri, 15 iulie, ora 0.00, pe lângă formularul electronic, respectiv codul QR, cetățenii români trebuie să prezinte la intrarea în Grecia și testul molecular negativ pentru infecția cu COVID-19, emis cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării în această țară. Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si