Cât timp se spune „Hristos a înviat” la creștinii ortodocși

Încă din noaptea de Înviere, creștinii ortodocși încep să se salute cu „Hristos a înviat!”, iar răspunsul fiind „Adevărat a înviat!”. Conform tradiției, acest salut este folosit de la Învierea Mântuitorului Iisus Hristos și până la Înălțarea Domnului.

Author: Alina Raducu marți 04 mai 2021 , 22:00

Cât timp se spune „Hristos a înviat” la creștinii ortodocși
Cât timp se spune „Hristos a înviat” la creștinii ortodocși[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

De asemenea, din ziua Înălțării Domnului Iisus Hristos și până la Rusalii, creștinii se vor salută cu „Hristos S-a înalțat!”, și răspunsul „Adevărat S-a înălțat!”.

Până când vom folosi salutul „Hristos a înviat” cu răspunsul „Adevărat a înviat”?

Se spune că acest salut „Hristos a Înviat”, reprezintă mai mult o mărturisire a faptului că Domnul Iisus Hristos a înfruntat moartea şi a înviat “a treia zi după Scripturi”.

Cât timp se spune „Hristos a înviat” la creștinii ortodocși
Cât timp se spune „Hristos a înviat” la creștinii ortodocși[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Când este Izvorul Tămăduirii 2021? Prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște

Înăltarea Mântuitorului Iisus Hristos pică întotdeauna în Joia săptămânii a șasea dupa Paști, mai exact la 40 de zile după Învierea Domnlui. Anul acesta, Înălțarea va fi în data de 6 iunie,, această sărbătoare este una dintre cele mai vechi sărbători creștine, conform crestinortodox.ro.

Din păcate nu se poate specifica un moment anume de la care creștinii ortodocși au început să se salute astfel, ci acest salut apare în cărţile de cult, ca salut al preotului în timpul slujbelor religioase susținute în cele 40 de zile până la Înălţarea Domnului.

Citeste si: Rugăciune pentru iertarea păcatelor. Cum să te rogi pentru a nu mai simți povara unui păcat

Astfel,

în această perioadă până la Înălțare, creștini ortodocși trebuie să se salute cu „Hristos a Înviat!” și răspunsul „Adevărat a Înviat!”, iar de la Înălțare, cu salutul „Hristos S-a Înălțat !” și răspunsul „Adevărat S-a Înălțat !”.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
A doua imunitate a săptămânii s-a adjudecat la Survivor România 2021. Ce echipă se va... A doua imunitate a săptămânii s-a adjudecat la Survivor România 2021. Ce echipă se va bucura de un consiliu liniștit?
spotmedia.ro
Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie.... Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie. În loc să plătești în plus, ai putea economisi sute de lei!
spotmedia.ro
Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate... Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate împiedica să mai saboteze semafoarele
b1.ro
Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă,... Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?
infoactual.ro
Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră” Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră”
infoactual.ro
Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile... Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile până în 2028
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si