Cât timp se spune „Hristos a înviat” la creștinii ortodocși

Încă din noaptea de Înviere, creștinii ortodocși încep să se salute cu „Hristos a înviat!”, iar răspunsul fiind „Adevărat a înviat!”. Conform tradiției, acest salut este folosit de la Învierea Mântuitorului Iisus Hristos și până la Înălțarea Domnului.

Author: Alina Raducu marți 04 mai 2021 , 22:00

Cât timp se spune „Hristos a înviat” la creștinii ortodocși
Cât timp se spune „Hristos a înviat” la creștinii ortodocși[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

De asemenea, din ziua Înălțării Domnului Iisus Hristos și până la Rusalii, creștinii se vor salută cu „Hristos S-a înalțat!”, și răspunsul „Adevărat S-a înălțat!”.

Până când vom folosi salutul „Hristos a înviat” cu răspunsul „Adevărat a înviat”?

Se spune că acest salut „Hristos a Înviat”, reprezintă mai mult o mărturisire a faptului că Domnul Iisus Hristos a înfruntat moartea şi a înviat “a treia zi după Scripturi”.

Cât timp se spune „Hristos a înviat” la creștinii ortodocși
Cât timp se spune „Hristos a înviat” la creștinii ortodocși[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Când este Izvorul Tămăduirii 2021? Prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște

Înăltarea Mântuitorului Iisus Hristos pică întotdeauna în Joia săptămânii a șasea dupa Paști, mai exact la 40 de zile după Învierea Domnlui. Anul acesta, Înălțarea va fi în data de 6 iunie,, această sărbătoare este una dintre cele mai vechi sărbători creștine, conform crestinortodox.ro.

Din păcate nu se poate specifica un moment anume de la care creștinii ortodocși au început să se salute astfel, ci acest salut apare în cărţile de cult, ca salut al preotului în timpul slujbelor religioase susținute în cele 40 de zile până la Înălţarea Domnului.

Citeste si: Rugăciune pentru iertarea păcatelor. Cum să te rogi pentru a nu mai simți povara unui păcat

Astfel,

în această perioadă până la Înălțare, creștini ortodocși trebuie să se salute cu „Hristos a Înviat!” și răspunsul „Adevărat a Înviat!”, iar de la Înălțare, cu salutul „Hristos S-a Înălțat !” și răspunsul „Adevărat S-a Înălțat !”.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Rezultate Loto 6 din 49 joi, 17 iunie 2021. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc LIVE... Rezultate Loto 6 din 49 joi, 17 iunie 2021. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc LIVE Report de peste 5,83 milioane de euro la Joker!
spotmedia.ro
Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate... Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate împiedica să mai saboteze semafoarele
spotmedia.ro
Exclusiv  România va arunca zeci de mii de doze de vaccin, pentru că serul expiră Exclusiv România va arunca zeci de mii de doze de vaccin, pentru că serul expiră
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât... Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât chimiotarapia
infoactual.ro
Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre! Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si