Cătălin Predoiu a demis conducerea penitenciarului care l-a eliberat pe bărbatul care a incendiat o fată de 17 ani din Mehedinți

Conducerea Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin a fost demisă, marți, de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, după eliberarea bărbatului care a incendiat o fată de 17 ani din Mehedinți.

Author: I.C. marți 16 iunie 2020 , 14:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Totodată, ministrul Justiţiei a cerut CSM să sesizeze Inspecţia Judiciară cu privire la respectarea dispoziţiilor care reglementează liberarea condiţionată a deţinutului şi cere un control în întreaga ţară.

Citeste si: Fostul director al Poştei Române Dumitru Daniel Neagoe, condamnat la şase ani de închisoare pentru luare de mită

”Ministrul Justiţiei l-a demis din funcţie, astăzi, 16 iunie 2020, pe directorul Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, în urma evaluării procesului-verbal nr.20020/169 din 28.03.2019 emis de Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin privind deţinutul Ion Turnagiu. Ministrul Justiţiei l-a demis din funcţie, astăzi, 16 iunie 2020, pe directorul adjunct al Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, în urma evaluării procesului- verbal nr.20020/169 din 28.03.2019 emis de Penitenciarul Drobeta- Turnu Severin privind deţinutul Ion Turnagiu”, a transmis, marţi, Ministerul Justiiei, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, ministrul Justiţiei a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, sesizarea Inspecţiei Judiciare în vederea efectuării de verificări ”cu privire la modul de respectare a dispoziţiilor legale care reglementează liberarea condiţionată în dosarul 3349/225/2019 al Tribunalului Mehedinţi privind cererea de liberare condiţionată a deţinutului Ion Turnagiu”.

Citeste si: Atenţionare! Știre falsă despre un TIR plin cu morți de COVID-19 descoperit în București

”Ministrul Justiţiei a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, astăzi, 16 iunie 2020, sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru a efectua un control tematic privind modul de respectare a aceloraşi dispoziţii legale, la nivel naţional, având în vedere că această problemă a devenit recurentă şi s-a manifestat din plin şi în cazul legii privind recursul compensatoriu, cu consecinţe grave asupra siguranţei cetăţeanului”, a mai transmis Ministerul Justiţiei.

Citeste si: Coreea de Nord, ameninţări dure: Vom trimite armata!

Bărbatul care a incendiat o fată de 17 ani, aceasta aflându-se în stare critică, a fost condamnat la detenţie pe viaţă, însă a fost eliberat după 25 de detenţie.
Bărbatul a ucis cinci persoane.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si