Un cutremur de mică intensitate în Toscana, în centrul Italiei, a antrenat miercuri o scurtă evacuare a Catedralei din Siena, unul dintre monumentele-simbol din acest oraş turistic, clasat în Patrimoniul Mondial UNESCO, şi închiderea muzeelor, relatează AFP.

Citește și: Cutremur de 6,2 grade. Ce au transmis autoritățile din Filipine

Seismul, de magnitudinea, 3,7, al cărui epicentru a fost localizat la Poggibonsi, un oraş situat la nord de Siena, a fost resimțit şi la Florenţa şi Empoli.

Ce au transmis autoritățile

Cutremurul a scos populația şi turiștii în stradă, în oraş, celebru prin bogatul său patrimoniu cultural şi Palio- o cursă antică de cai în care se înfruntă, de două ori pe an, cartierele orașului.

Citește și: VIDEO- Vulcanul Kilauea a erupt în Hawaii! Vulcanul era unul dintre cei mai activi de pe planetă

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Catedrala uriaşă- în care se află sculpturi şi picturi de o valoare inestimabilă- a fost evacuată timp de o oră, a declarat AFP un purtător de cuvânt al monumentului.

Presa locală scrie că bucăți mici de ipsos s-au desprins din pereții edificiului.

Citește și: Cutremur de 4,6 grade în Bulgaria. Ce spun seismologii

Ca măsură de securitate, toate muzeele din oraş rămân închise miercuri şi joi, în pofida faptului că nu s-a înregistrat nicio pagubă.

Italia se află într-o zonă seismică, iar seisme devastatoare în 2009 şi 2016 s-au soldat, fiecare, cu aproximativ 300 de morţi.

Citește și: Explozii masive in centrul Parisului cu zeci de răniți!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si