Catedrala Mantuirii Neamului a inghitit peste 100 de milioane de euro! Biserica nu a contribuit decat cu 20% din suma, restul fiind bani de la stat si din donatii!

Pana acum, Catedrala Mantuirii Neamului a inghitit peste 100 de milioane de euro, insa doar o cincime din fonduri a venit de la Biserica Ortodoxa Romana.

Matei Vaihan, sâmbătă 25 august 2018 , 19:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

De aproape 8 ani, Catedrala Mantuirii Neamului a inghitit peste 100 de milioane de euro. „Constructia catedralei, începută în decembrie 2010, a costat până acum 102 milioane euro, din care Patriarhia a contribuit cu 20%. La aceste fonduri deja cheltuite se adaugă şi cele aproape 25 milioane de euro alocaţi la rectificarea bugetară”, a dezvaluit hotnews.ro. „Procentul reprezentat de contribuţia Bisericii Ortodoxe Române este de aproximativ 20% din sumă. Rezultă, astfel, că donaţiile oferite de credincioşi, Guvern şi primării se ridică la peste 80 milioane euro.   În cele 102 milioane euro nu sunt incluse şi sumele care se vor acorda după adoptarea rectificării bugetare de către Guvern, de 115,5 milioane lei (circa 24,8 milioane euro)", a mai scris Hotnews, citand raspunsurile date de Patriarhia Romana. 

Catedrala Mantuirii Neamului a inghitit peste 100 de milioane de euro: „Contributia concreta a Bisericii la prosperitatea cetatenilor este majora"

„Patriarhia subliniază însă că nu poate cuantifica cu exactitate contribuţia. „Contribuţia concretă a Bisericii la prosperitatea cetăţenilor este majoră, dar necuantificabilă şi trebuie descifrată în registrele multiple de influenţă pe care Biserica prin toate acţiunile sale o are asupra societăţii: spiritual, moral, cultural, caritabil”, a precizat Patriarhia. Catedrala va intra în deplină folosinţă după finalizarea tuturor lucrărilor de amenajare/ finisare care privesc în primul rând realizarea mozaicurilor ce vor împodobi interiorul Catedralei. Aceste lucrări se vor desfăşura intens în următorii câţiva ani, dar între timp, cu ocazia marilor sărbători sau evenimente de importanţă naţională, se vor putea oficia slujbe religioase în interior”, s-a mai dezvaluit.

Catedrala Mantuirii Neamului a inghitit peste 100 de milioane de euro. Biserirca spune ca a facut acte de caritate de 150 de milioane de euro

Din 2010, Catedrala Mantuirii Neamului a inghitit peste 100 de milioane de euro. „Întrebaţi despre excedentul înregistrat anul trecut, oficialii Bisericii ne-au precizat că "atât la data depunerii bilanţului, cât şi până în prezent, excedentul realizat la 31.12.2017 în valoare de 2.560.997 lei a fost reportat pentru a putea fi utilizat în funcţie de necesităţi, în anii următori, pentru susţinerea activităţii curente, întreţinerea şi funcţionarea lăcaşurilor de cult, pentru acţiuni specifice de furnizare în nume propriu şi/sau în parteneriat de servicii sociale. Aşadar, orice „excedent” este alocat susţinerii activităţilor legate de cult, susţinerii proiectelor misionare, filantropice şi culturale (conform Statutului de organizare şi funcţionare al BOR şi Legii Cultelor)”. De asemenea, BOR ne-a spus că în ultimii 10 ani suma alocată activităţilor social-filantropice a fost de 150 milioane de euro”, a relatat hotnews.ro.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si