Țara care impune noi restricții pentru a combate apariția virusului Sars-cov-2

Norvegia impune noi restricţii pentru a preveni revenirea la creştere a epidemiei de coronavirus.

Author: Georgiana Balaban luni 04 ianuarie 2021 , 07:24

cazuri coronavirus norvegia
Noi restricții din cauza CORONAVIRUS.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Norvegia va impune noi restricţii pentru a preveni revenirea la creştere a epidemiei de coronavirus, între care interzicerea la nivel naţional a vânzării de alcool în restaurante şi baruri şi a primirii de invitaţi la domiciliu, a declarat duminică premierul Erna Solberg, transmite Reuters.

Numărul infecţiilor cu noul coronavirus a crescut în ultima lună, iar numărul mediu de oameni la care o persoană infectată transmite virusul este în prezent de 1,3.

Citeste si: Test negativ obligatoriu pentru românii care vor să treacă graniţa. Despre ce ţară este vorba

”Vedem semnele unui nou val de infecţii”, a afirmat Solberg într-o conferinţă de presă, în timpul căreia a făcut referire la petrecerile de Crăciun şi de Anul Nou şi la apariţia noii tulpini mai contagioase a virusului, identificată pentru prima oară în Marea Britanie.

Aceasta a spus că norvegienii trebuie să îşi suspende viaţa socială în următoarele două săptămâni, pentru a ţine virusul sub control.

Cu o zi înainte, guvernul a anunţat că vor fi suspendate cursurile universitare şi că studenţii vor sta acasă.

Citeste si: O altă țară din Europa închide granițele pentru români din cauza pandemiei

Magazinele, grădinițele și școlile rămân deschise

Magazinele, grădiniţele şi şcolile elementare vor rămâne deschise. Şcolile gimnaziale şi liceele vor rămâne la rândul lor deschise, dar vor recurge mai mult la învăţământ de la distanţă.

Toate călătoriile în interes privat, în străinătate sau la nivel local, sunt nerecomandate. Norvegia avea deja unele dintre cele mai stricte condiţii de călătorie din Europa, solicitând nerezidenţilor să dovedească faptul că nu au Covid-19, înainte de a intra în ţară.

Joi, Oslo a impus obligativitatea unui test negativ pentru Covid-19 tuturor persoanelor care intră în Norvegia, pentru a opri răspândirea noii tulpini de coronavirus identificată în Marea Britanie.

cazuri coronavirus norvegia
Cazurile covid-19 în Norvegia.[Sursa foto: PixaBay]

Punctele mici de trecere a frontierei au fost închise pentru că nu au capacitatea de a avea centre de testare pentru Covid-19.

Numărul cumulat al cazurilor de Covid-19 la 100.000 de locuitori, pentru o perioadă cumulată de 14 zile, a fost de 113,6 în săptămâna 21-27 decembrie, find al patrulea cel mai mare din Europa după Islanda, Grecia şi Finlanda, potrivit Centrului European pentru Controlul şi prevenirea Bolilor.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si