Cumpararea unui apartament reprezinta o decizie importanta, iar alegerea unei locuinte trebuie facuta luand in calcul foarte multe aspecte. Criteriile esentiale, pe care cei mai multi viitori proprietari le iau in considerare sunt legate de pret, zona, vechimea cladirii si numarul de camere.

Pentru ca apartamentul perfect este aproape imposibil de gasit, exista o serie de compromisuri minore pe care le poti face, fara sa iti afecteze semnificativ viata in noua casa.

Pe de alta parte, chiar daca esti dispus sa renunti la anumite lucruri, sunt si compromisuri pe care nu trebuie sa le faci sub nicio forma.

Top 3 compromisuri pe care le poti face

Designul interior

Ai gasit un apartament in zona ta preferata, structura lui este perfecta, insa designul interior nu este deloc pe placul tau? Ei bine, in cazul de fata poti face un compromis, caci aspectul incaperilor se poate schimba ulterior.

Poti investi in piese de mobilier noi, iar totul poate capata un look diferit prin zugravirea peretilor sau aplicarea unui tapet cu personalitate. Daca te organizezi eficient si faci calculele necesare, intr-unul sau doi ani poti reamenaja fiecare camera din casa.

2. Etajul

Daca ai vizionat un apartament cu potential, care indeplineste majoritatea criteriilor importante, insa acesta nu se afla la etajul dorit de tine, este cazul sa faci un compromis.

Acest lucru este valabil mai ales daca diferenta intre etajul vrut de tine si cel actual este destul de mica.

3. Pretul

Cand vine vorba despre achizitia unui apartament nou, trebuie sa stabilesti un buget foarte bine calculat. In prezent, tarifele de pe piata pot fi foarte avantajoase; de exemplu, apartamentele la vanzare si nu numai pot fi cumparate la preturi bune in aceasta perioada.

Cu toate acestea, se poate intampla sa gasesti o locuinta extraordinara, care pare sa fie construita exact dupa planurile tale, dar care sa coste ceva mai mult decat ai sperat. In acest caz, daca suma nu depaseste extrem de mult bugetul planificat, poti face un compromis. Acesta va merita, intrucat te vei bucura de noul apartament pe termen lung si nu vei regreta decizia.

Top 3 compromisuri pe care nu trebuie sa le faci niciodata

Zona

Exista cateva aspecte pe care, odata ce le-ai ales, nu le poti schimba decat cu un consum mare de resurse. Cel mai important dintre ele este zona in care se situeaza apartamentul.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Este esential sa alegi o zona care sa se potriveasca stilului tau de viata si nevoilor tale. Daca doresti sa locuiesti intr-un loc linistit, departe de zgomotul intersectiilor aglomerate, alege un bloc care sa respecte acest criteriu. De asemenea, daca vrei sa ai acces la statii de metrou, autobuz sau tramvai, nu face compromisuri la acest capitol.

2. Starea cladirii

Indiferent daca locuinta gasita indeplineste toate criteriile tale, starea blocului este un aspect ce nu poate suporta compromisuri.

Asigura-te ca blocul sau complexul de apartamente se afla intr-o stare buna si ca are o structura de rezistenta sigura.

In plus, verifica peretii si tavanul apartamentului sau intreaba fostii proprietari daca exista probleme in ceea ce priveste mucegaiul, igrasia sau integritatea peretilor. Cateva dintre aceste probleme se pot rezolva usor, in timp ce altele pot trage un semnal de alarma.

3. Numarul de camere

De obicei, motivul principal pentru achizitionarea unei locuinte noi este nevoia de mai mult spatiu. Daca iti doresti o casa de anumite dimensiuni, este recomandat sa respecti planul initial, pentru a te putea bucura de locuinta cat mai mult timp.

De asemenea, daca locuiesti cu partenerul si planuiti sa va extindeti familia, un apartament cu minimum doua sau trei camere este esential.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Acestea fiind spuse, daca ai pornit in cautarea apartamentului ideal, noteaza-ti sfaturile utile de mai sus si tine cont de ele. In acest fel, vei fi sigur ca iei o decizie corecta.

Sursa: https://www.pexels.com/photo/person-holding-silver-keys-1166414/


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si