Ce cruce a purtat Sofia Vicoveanca pe umeri atâta timp. Durerea pe care abia acum a dezvăluit-o

Sofia Vicoveanca nu a avut o copilărie prea uşoară. Cântăreaţa de muzică populară a dezvăluit că a plecat cu mama ei alături de refugiaţi.

E. V., duminică 18 noiembrie 2018 , 16:09

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Sofia Vicoveanca nu a avut o copilărie prea uşoară. Cântăreaţa de muzică populară a dezvăluit că a plecat cu mama ei alături de refugiaţi.

Când m-am născut, tata era concentrat în armata română, iar mama, Veronica, se ocupa singură de gospodărie. Pe atunci, aveam o situaţie relativ bună, părinţii mei dispunând, pe lângă pământ, de vaci şi cai, de un magazin de mărunţişuri, în care se vindeau diverse produse, cum ar fi sarea sau chibriturile.

Dar această situaţie n-a durat prea mult. O dată cu înaintarea frontului spre Bucovina, am plecat cu mama în coloana de refugiaţi. Nu împlinisem doi ani”, a povestit pentru Libertatea Sofia Vicoveanca.

Cântăreaţa de muzică populară a mai povestit că a trăit la o rudă într-o cămăruţă improvizată, din lipsă de spaţiu. „Mama a îngropat bunurile cele mai de preţ, m-a luat în braţe şi a plecat pentru totdeauna de acasă! Am ajuns la o rudă din partea mamei, în balta de la Bivolărie din Vicovu de Sus (n.r. – judeţul Suceava). Aceasta ne-a primit cu braţele deschise. În lipsă de spaţiu, am încropit în cămara casei o cămăruţă, cu un pat şi o sobă. Avea un gemuleţ mic, prin care intra lumina soarelui. Acesta a fost «orizontul» în care am crescut. Eram atât de săraci, încât n-am nici măcar o fotografie cu mine şi cu mama din acea perioadă. Nu ştiu cum arătam când eram mică! În plus, tata a căzut prizonier la ruşi şi n-am mai aflat nici o veste despre el mulţi ani.

Prin sat, oamenii îi spuneau mamei «refugiata» sau «văduva». Toată lumea credea că tatăl meu murise în Rusia!”, a încheiat Sofia Vicoveanca. 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt... Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt noile cotații
spotmedia.ro
Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
b1.ro
Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si