Ce e bine și ce nu e bine să faci astăzi, în zi de mare sărbătoare. Tradiții și obiceiuri de Sfântul Gheorghe

Pe 23 aprilie este sărbătorit Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Această sărbătoare creştină vine cu o serie de tradiţii şi obiceiuri din bătrâni. Chiar dacă slujba va avea loc în a doua zi de Paște, sărbătoarea rămâne marcată în calendar pe 23 aprilie.

C.D., marți 23 aprilie 2019 , 10:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este sărbătorit în fiecare an pe 23 aprilie și este unul dintre cei mai venerați sfinți din calendarul ortodox. Iată de ce trebuie să ții cont în zi de mare sărbătoare.

Se spune că nu e bine ca oamenii să doarmă în noaptea de Sfântul Gheorghe pentru a fi voioși și plini de speranță tot restul anului. De asemenea, femeile sunt sfătuite să-și scoată sculele de țesut afară, atrăgând astfel norocul de partea lor.

Citeste si: Tragedie în Săptămâna Patimilor! S-a sinucis! Toți cei care l-au cunoscut sunt șocați

Pentru a alunga bolile și necazurile, oamenii trebuie să-și încingă mijlocul cu o ramură verde, fiind astfel sănătoși și feriți de îmbolnăviri.

Scăldatul, înainte de răsăritul soarelui, într-o apă curgătoare, ajută la îndepărtarea relelor şi invidiilor din sufletele oamenilor. Cine nu face asta şi doarme în seara de Sfântul Gheorghe, acela fură din somnul mieilor şi o să doarmă tot anul.

Mai mult de atât, de Sfântul Gheorghe, pe 23 aprilie, gunoiul trebuie aşezat la rădăcinile pomilor, mai ales că aduce noroc în curtea celor care fac asta.

Dacă plouă în ziua de Sfântul Gheorghe, pe 23 aprilie, acesta este un semn divincă urmează să se facă grâul şi fânul.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si