Ce i-au facut medicii din Iasi unei batrane de 88 de ani este ingrozitor. Femeia este aproape oarba si nu are rude

Fara familie si cu probleme grave de vedere, o batrana din Iasi a asteptat aproape o zi intreaga ca sa fie internata. Femeia de 88 de ani, singura si neajutorata, a fost plimbata cu ambulanta intre nu mai putin de sase spitale, pentru a beneficia de o consultatie medicala. Numai dupa interventia vecinilor, pensionara a fost internata in sectia de geriatrie a Spitalului Parhon din Iasi.

Author: A.S. miercuri 11 octombrie 2017 , 11:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Adela Gheorghiu era agitata si, luni dupa-amiaza, a spart mai multe lucruri prin casa. O vecina a auzit zgomotul si, stiind ca batrana este aproape oarba si nu se poate ingriji singura, a sunat la 112 ca sa cheme ambulanta. Atunci a inceput calvarul pensionarei, informeaza Buna Ziua Iasi.

Ambulanta a transportat-o pe batrana la Spitalul „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iasi, la sectia de Neurochirurgie. In urma unui consult, medicii au hotarat s-o transfere la Capitalul „Sf. Spiridon” pentru un consult cardiologic. La Unitatea de Primiri Urgente, Adela Gheorghiu a fost consultata de un medic cardiolog care i-a prescris un tratament pentru hipertensiune si ateroscleroza.

Batrana a devenit agitata si a fost transferata la Institutul

de Psihiatrie „Socola din Iasi. Acolo, nu a fost internata pentru ca s-a calmat. A fost consultata psihiatric, iar medicul de garda i-a cerut sa revina impreuna cu un membru al familiei pentru a beneficia de o evaluare de specialitate.
De la Psihiatrie, pacienta a fost transportata cu ambulanta inapoi la sectia de Neurochirugie a Spitalului „ Prof. Dr. Nicolae Oblu”, insa nu ramane internata aici.

Medicul de garda a decis s-o transfere la Spitalul „Sf. Spiridon” pentru un consult de medicina interna.
O batrana din Iasi a asteptat aproape o zi intreaga ca sa fie internata, pentru ca „nu reprezenta o urgenta”
Dupa ce a fost plimbata o noapte intreaga intre spitale, Adela Gheorghiu a ajuns din nou la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului „Sf. Spiridon”, dupa ce a asteptat aproape 22 de ore sa fie internata.

Medicii au avut o explicatie halucinanta. Batrana nu reprezenta o urgenta.
„Noi am facut tot ce se putea pentru pacienta. Suntem spital de urgenta si pacienta nu necesita internare la Spitalul «Sf. Spiridon». Pacienta are tulburari de vedere si dementa senila. A devenit agitata si am trimis-o la Institutul «Socola» Iasi pentru consult de specialitate si tratament. Medicul nu a internat-o si pacienta a fost trimisa din nou la Neurochirurgie si apoi din nou la noi. La Psihiatrie, medicul a scris ca pacienta este calma si sa revina cu familia pentru evaluare. Am tot respectul pentru persoanele in varsta, dar aceasta pacienta are nevoie de ingrijire intr-un centru pentru batrani. Pacienta nu a stat 22 de ore in UPU. Noi i-am facut investigatiile necesare si nu reprezenta o urgenta si nu era nevoie de internare. Am contactat persoana care a facut apelul la 112, o vecina, si i-am explicat ca nu avem nicio vina. Dimpotriva, am solicitat sprijinul politistilor pentru a gasi pe cineva din familie. Noi nu stim daca are sau nu familie. Am facut adresa la Directia de Asistenta Comunitara pentru a-i oferi sprijin. Permanent ne confruntam cu astfel de cazuri”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU-SMURD de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iasi.

Vecina, care a chemat initial ambulanta, a aflat despre umilintele la care a fost supusa batrana.
„Este de neconceput ca aceasta pacienta sa stea 22 de ore fara sa i se puna un diagnostic si sa primeasca ingrijiri medicale. Dupa manifestarile pe care le are, cred ca este vorba de o dementa. Ea nu vede, nu are pe nimeni si nu se mai poate ingriji. Este posibil ca batrana sa lase gazul deschis si sa sarim in aer. Se poate intampla o nenorocire. Am decis sa o duc la spital, pentru ca are nevoie de un tratament de specialitate. Ea nu poate reveni acasa in situatia in care se afla. Am vrut sa o internam intr-un centru de ingrijire batrani, dar trebuie sa i se faca un dosar medical. A muncit o viata si acum nu poate beneficia de un tratament de specialitate. Asa ceva nu este permis”, a povestit vecina, pentru sursa citata.

Marti dupa-amiaza, batrana astepta ambulanta pentru a fi transferata la sectia de Geriatrie a Spitalului „C.I. Parhon” din Iasi, unde nu erau insa laturi libere. Pensionarei i s-a gasit un loc, dupa ce vecina a intervenit la un alt medic.

sursa foto: Buna Ziua Iasi

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si