Ce i s-a intamplat unui roman intr-un tren din Japonia. „Controloarea a ingenuncheat gratios in fata mea”. Motivul te lasa fara grai

O experienta traita de un roman in cursul unei calatorii pe taram nipon arata de ce Japonia este considerata tara cu cel mai inalt standard de civilizatie din lume.

A.L., marți 05 septembrie 2017 , 21:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

x„Stateam comod in scaun, cand a venit controloarea. S-a uitat la bilet, dupa care, printr-un gest gratios a ingenuncheat in fata mea. Am inlemnit! si-a cerut scuze! Mi-a explicat in engleza ca am gresit trenul. S-a uitat pe o minuscula tableta electronica, spunandu-mi ca trebuie sa cobor peste cinci minute, si peste alte trei voi avea tren, conform cu biletul meu. si mi-a restituit biletul, zambind, tinandu-l cu ambele maini. si iar si-a cerut scuze. Dupa care s-a ridicat, a facut o plecaciune si a plecat, cu pasii aceia marunti si gratiosi pe care ii vedem in filmele lor“. 

Un prieten japonez i-a explicat romanului ca femeia a ingenuncheat in fata lui pentru ca e semn de mare impolitete in Japonia sa-i vorbesti cuiva de sus. De asemenea, biletul inapoiat cu ambele maini e alt semn de politete. ”Un lucru se ofera doar cu ambele maini”, a spus acesta.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si