Ce naționalitate are Papa Francisc. Este unul dintre cei mai iubiți suverani pontifi

Nu toată lumea știe ce naționalitate are Papa Francisc. Actualul suveran pontif este născut în capitala Argentinei, Buenos Aires, într-o familie de emigranți italieni.

Razvan Ilie, luni 05 aprilie 2021 , 14:06

papa francisc
Naționalitatea Papei Francisc, mai puțin cunoscută. Suveranul pontif este argentinian, fiind primul papă de pe continentul american[Sursa foto: Vatican Media]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Papa Francisc  a făcut referire, în mesajul transmis de Paștele catolic 2021, la vremurile grele prin care trece omenirea în contextul pandemiei.

”Din rămăşiţele ruinate ale umanităţii noastre, Dumnezeu poate pregăti o nouă istorie”, a spus Papa Francisc. 

Duminică, 4 aprilie 2021 – solemnitatea Învierii Domnului după calendarul roman sau latin – papa Francisc a celebrat Sfânta Liturghie a Paștelui în bazilica Sfântul Petru, iar la finalul celebrării a transmis tradiționalul mesaj pascal ”Urbi et Orbi”, însoțit de binecuvântarea apostolică și de darul indulgenței plenare. Rănile pe care Isus cel înviat le poartă pentru totdeauna cu sine, a remarcat papa în mesajul său, ”sunt sigiliul peren al iubirii sale pentru noi”.

Ce naționalitate are Papa Francisc. Este primul papă de pe continentul american

Papa Francisc, pe numele său Jorge Mario Bergoglio, este argentinian și s-a născut în data de 17 decembrie 1936, la Flores⁠, Buenos Aires. A fost ales papă de conclavul cardinalilor de la Vatican în data de 13 martie 2013.

Papa Francisc- cel de-al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice- este primul papă neeuropean după papa Grigore al III-lea (731-741).

De asemenea, este primul papă originar de pe continentul american și primul papă iezuit.

Citeste si: VIDEO- Imagini ireale la Miercurea Ciuc, de Paștele Catolic. Cum au asistat credincioșii la slujbă

Papa Francisc a studiat chimia și filosofia

Jorge Mario Bergoglio s-a născut în Buenos Aires într-o familie de emigranți italieni, fiind unul dintre cei cinci copii ai unui muncitor de cale ferată italian. Actualul papă de la Roma a studiat chimia la Buenos Aires, apoi a urmat cursurile seminarului din cartierul Villa Devoto (Buenos Aires).

La

11 martie 1958 a devenit novice în ordinul iezuit. A obținut licența în filosofie la Colegio Máximo San José din San Miguel (Buenos Aires), apoi a predat literatură și psihologie la Colegio de la Inmaculada din Santa Fe și la Colegio del Salvador din Buenos Aires.

În anul 1992 a fost numit episcop auxiliar de Buenos Aires. Consacrarea sa episcopală a avut loc în data de 27 iunie 1992.

În data de 28 februarie 1998 a devenit arhiepiscop de Buenos Aires.

După retragerea lui Benedict al XIV-lea, Papa Francisc a fost ales la conclavul din 2013 cu cel puțin 77 de voturi din 115. Conform unor surse ar fi întrunit consensul mai multor fracțiuni din conclav, ceea ce a dus la alegerea sa cu peste 90 de voturi din totalul de 115.

Citeste si: Paștele Catolic 2021. Premierul Cîțu: ”Viaţa spirituală ne hrăneşte speranţa”

Mesajul emoționant al Papei Francisc de Paște

Paștele Catolic 2021 a fost sărbătorit duminică, 4 aprilie, cu aproape o lună înainte de paștele ortodox. Papa Francisc a transmis un mesaj emoționant pentru credincioșii de pretutindeni cu această ocazie.

”În aceste vremuri întunecate, când omenirea  se confruntă cu pandemia  şi alte boli, creştinii nu trebuie să uite că lacrimile lor vor fi uscate şi temerile lor vor fi înlocuite de speranţă”, a spus Papa.

"Întotdeauna este posibil să începem din nou în ciuda tuturor eşecurilor noastre. Dumnezeu poate crea o operă de artă. Din rămăşiţele ruinate ale umanităţii noastre, Dumnezeu poate pregăti o nouă istorie”, a spus Papa Francisc.

Citeste si:  VIDEO- Drama românilor rămași peste hotare. Nu vor veni acasă de Paște

Suveranul Pontif a avut și un mesaj pentru oamenii din întreaga lume și le-a spus să nu își piardă speranța ”în aceste luni întunecate ale pandemiei”. 

Papa i-a îndemnat pe toţi să "asculte pe Domnul Înviat în timp ce El ne invită să începem din nou şi să nu pierdem niciodată speranţa”.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu? Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu?
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe... Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune (VIDEO)
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
infoactual.ro
Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare... Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare înfricoșător
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si