Ce se întâmplă în corpul tău dacă consumi zilnic masline

Nutriționiștii recomandă consumul frecvent de masline și asta pentru că au anumite proprietăți greu de găsit la alte aliment.

Author: E. V. luni 11 martie 2019 , 15:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Atrag atenția însă asupra faptului că ele trebuie să fie mai întâi prelucrate ca să devină comestibile. Prelucrarea măslinelor este de mai multe tipuri, şi presupune metode diferite de la o regiune la alta.

Ce proprietăți au

Proprietăţile sănătoase şi efectele terapeutice ale măslinelor depind de soiul de provenienţă. De exemplu, soiurile spaniole de măsline verzi conţin şi ele concentraţii ridicate de hidroxitirozol, în timp ce celebrul soi italian castelvetrano conţine fenoli într-o proporţie mult mai mică, scrie secretele.com.

Delicioasele măsline greceşti kalamata, însă, sunt negre şi în stare necoaptă şi în stare prelucrată, fapt care se datorează nivelului ridicat de hidroxitirozol. Hidroxitirozolul este un compus fenolic conţinut exclusiv de fructele şi frunzele de măslin.

Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament

Citeste si: „Din păcate” Ce a spus mama lui Smiley despre Gina Pistol, chiar în ziua nunții! Puțini știau- wowbiz.ro

Substanţa se reţine la extragerea uleiului din fructe, şi reduce semnificativ riscul de a dezvolta anumite boli, printre care şi cancer şi chiar SIDA.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si