Ce venituri are un judecator de la Inalta Curte! Livia Stanciu a castigat anul trecut peste 4.500 de euro pe luna

Fost presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, actualmente judecator la Curtea Constitutionala, Livia Stanciu are o avere modesta, dar salariu de peste 4.500 de euro pe luna.

C.L., sâmbătă 23 iulie 2016 , 21:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Livia Stanciu este, de cateva zile, judecator la Curtea Constitutionala. Inainte de aceasta numire, ea a ocupat functia de judecator la Inalta Curte. In aceasta calitate, judecatoarea si-a depus declaratia de avere. Conform acesteia, anul trecut, de la ICCJ, Livia Stanciu a avut un venit de peste 4.500 de euro pe luna. In plus, de la Institutul National de Magistratura si de la CSM, judecatoarea a mai obtinut un venit anual de peste 64.000 de lei (circa 14.400 de euro).

Desi, la capitolul venituri, Livia Stanciu a stat bine anul trecut, declaratia de avere nu are prea multe rubrici completate. Fostul presedinte al ICCJ detine un apartament de doua camere in Galati si doua autoturisme: o Dacia din 1999 si un Matiz din 2003.Livia Stanciu, alaturi de presedinte si alti colegi, saptamana trecuta, la ceremonia depunerii juramantul ca judecator la Curtea Constitutionala

Judecatoarea Livia Stanciu a facut parte din completul de cinci magistrati care a hotarat condamnarea definitiva a lui Adrian Nastase in dosarul Trofeul Calitatii. De asemenea, a facut parte si din completul care a decis condamnarea la 7 ani de inchisoare a fostului senator Catalin Voicu. Sunt doar doua dintre procesele celebre despre care se stie ca au fost judecate de Livia Stanciu.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si