Cea mai bogată româncă a pierdut peste un miliard de euro! Veronica Guşă de Drăgan are nevoie de bani, astfel că a vândut un teren cu 4 milioane de euro!

Cea mai bogată româncă a pierdut peste un miliard de euro, conform topului realizat de o revistă economică.

Matei Vaihan, miercuri 06 noiembrie 2019 , 11:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Veronica Guşă de Drăgan, cea mai bogată româncă, a pierdut peste un miliard de euro. Soţul ei, afaceristul Iosif Constantin Drăgan, decedat în august 2008, la 91 de ani, era cotat cu o avere de 1,5 miliarde de euro în momentul decesului. Moştenitoare a averii, Veronica nu a ştiut cum să o managerieze. „Veronica Gușă de Drăgan este fiica generalului Ștefan Gușă, fostul șef al Marelui Stat Major al Armatei Române, și văduva lui Iosif Constantin Drăgan, om de afaceri ce era stabilit în Italia. După moartea soțului său, Veronica Drăgan a devenit cea mai bogată româncă, conform topurilor de specialitate. Averea lui Iosif Constantin Drăgan se ridica la peste 1,5 miliarde de euro în momentul decesului. Top 300 Capital o consideră acum a doua cea mai bogată femeie de afaceri din România, după Anca Vlad (proprietara farmaciilor Catena), și ocupanta locului 17 în topul celor mai bogați români, cu o avere estimată la 240-250 milioane de euro”, a dezvăluit profit.ro. (vezi ce se întâmplă cu averea lui Dinu Patriciu

Cea mai bogată româncă a pierdut peste un miliard de euro. Veronica Gușă de Drăgan locuieşte la Palma de Mallorca

Astfel, Veronica Guşă de Drăgan a pierdut 1,25 miliarde de euro de când a murit soţul ei. Pentru că are nevoie de bani lichizi, Veronica a vândut recent un teren de 21.000 de metri pătraţi, în Bucureşti, pentru 4 milioane de euro. “Veronica Gușă de Drăgan (46 de ani)a încasat circa 4 milioane de euro de la grupul ungar Cordia pentru un teren amplasat lângă Petrom City din București, pe care va fi construit un ansamblu rezidențial”, a relatat Profit.ro. În ultimii ani, văduva lui Drăgan, care locuieşte la Palma de Mallorca,  a vândut casa din Lugoj în care a locuit Iosif Constantin Dragan, televiziunea locala si radioul pe care acesta le infiintase dupa 1990, desfiintand si libraria care purta numele mamei bogatasului. Ultima tranzactie s-a incheiat în 2014, cand Veronica Gusa de Dragan a vandut tipografia din Lugoj, presa locala speculand ca pe locul tipografiei va fi ridicat un supermarket.

Cea mai bogată româncă a pierdut peste un miliard de euro. Veronica Guşă şi Drăgan s-au însurat în 1995

Iosif Constantin Drăgan a făcut avere din producerea si transportul gazului petrolifer lichefiat, in Europa si Orientul Mijlociu, extinzandu-se apoi si in alte afaceri de anvergura, in energie, imobiliare, mass-media si industria navala. “Munca este o obligatie. Asa am importat si exportat tesaturi si fibre din Italia in Romania, pentru panzele de avion din care se realizau aripile avioanelor la IAR Sibiu. Am gandit afaceri cu banalele, dar utilele maturi. Am facut marketing in pietele de desfacere din Elvetia, Belgia si Anglia, facand comert cu produse alimentare, am afaceri imobiliare...", declara Dragan.  Veronica s-a măritat cu magnatul în 1995, când Drăgan avea 78 de ani, iar ea doar 22.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si