Cei 15.000 de angajati ai Complexului Energetic Oltenia vor primi cota de 10 tone de carbune, dupa luni bune de negocieri

Cei aproape 15.000 de angajati ai Complexului Energetic Oltenia (CEO), inclusiv cei care urmeaza sa fie concediati in luna septembrie, vor primi si in acest an cota de carbune, a stabilit Comisia Mixta Administratie-Sindicate a Complexului, dupa 7 luni de negocieri.

A.C., sâmbătă 20 august 2016 , 11:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Astfel, fiecare angajat va primi cate 10 tone de carbune. Angajatii au posibilitatea de a primi congtravaloarea in bani a carbunelui, informeaza Mediafax.

Aproape 5.400 de salariati au cerut produsul in natura. Cei aproape 10.000 de angajati ai CEO, care nu vor carbunele in natura, vor primi la salariul, de luna viitoare, mai mare cu aproape 500 de lei. De aceasta cota vor beneficia si salariatii care intra in preaviz.

”Managerul interimar Ionel Ilie a propus in sedinta ca aceasta cota de carbune sa se acorde diferentiat beneficiarilor. Mai exact, cei cu salarii mari ar fi beneficiat doar de cinci tone de carbune, in timp ce restul zece tone. Sindicalistii nu au fost de acord spunând ca s-ar face o discriminare intre salariati. Discriminare ar fi fost, insa, si daca cei 700 de disponibilizati ar fi fost «taiati» de la cota, asa cum se discutase anterior acestei sedinte", a declarat iderul Sindicatului Solidaritatea 2013 de la UMC Lupoaia, Nicu Bunoiaca, pentru Mediafax.

Restul angajatilor va intra in posesia carbunelui de la depozitele stabilite de Comisia Mixta. Administratia a anuntat ca depozitele au carbune suficient pentru a le acorda lignitul salariatilor din Gorj si Dolj.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si