VIDEO - Cei mai mulți tineri aleg să nu mai facă facultate. Ei susțin că studiile nu îi ajută cu nimic în viață
Tinerii, în număr tot mai mare, aleg să nu mai facă facultate. Cei care aleg, însă, studiile superioare, o fac doar în speranța că se vor alege măcar cu diploma de finalizare.

Cei mai mulți tineri aleg să nu mai facă facultate. Ei susțin că studiile nu îi ajută cu nimic în viață
[Sursa foto: Pixabay]In articol:
Tinerii fac școală degeaba. Proiectul „România Educată” sună bine, însă, e departe de a rezolva problemele din învăţământ.
Tinerii nu mai vor facultate
Datele ultimului recensământ arată o realitate cruntă. Aproximativ 40% din populația rezidentă a României are un nivel de educație de 8 clase, în timp ce doar un procent de 16% din populație are studii superioare.
Gelu Duminică, sociolog este de părere că: „România este o țară îmbătrânită, slab educată și cu perspective destul de sumbre pentru viitorul apropiat”.
În acest procent, de 40% din populaţie cu o educaţie de 8 clase, se află și cei care studiază în acest moment. Mai grav este că şi la nivelul de învățământ superior, 1 din 2 copii abandonează studiile.
Citeste si: Deea si Dinu Maxer DIVORTEAZA! Primele declaratii ale vedetei: „Am decis sa incheiem casatoria''- kanald.ro
„Școala te poate ajuta, uneori da, uneori nu. Am făcut școală 12 clase și nu m-a ajutat mai cu nimic, matematica mai ales”, sunt spusele unui fost elev.
„Ce ne arată recensământul este că este nevoie de o Românie educată cu adevărat și că sloganul care a fost folosit în ultimii 7 ani trebuie să devină și realitate”, a adăugat sociologul Gelu Duminică.
Citește și: Meserii bănoase după facultate
Cei care fac facultate speră doar la diplomă
Nu sunt singurele probleme din învățământ, iar specialiștii trag un semnal de alarmă. Conform datelor, 7 din 10 elevi sunt analfabeți funcțional. În mediul rural, raportul este chiar mai mare- 8 elevi din 10.
„Pe lângă faptul că suntem slab educați, mai avem parte și de o educație foarte proastă”, a mai afirmat Gelu Duminică.
Experții spun că și dacă am avea curriculă și profesori capabili să formeze elevi alfabetizați funcțional, tot ar dura aproximativ un deceniu până la obținerea unei generații cu un grad mai înalt de educaţie.


