VIDEO - Cei mai mulți tineri aleg să nu mai facă facultate. Ei susțin că studiile nu îi ajută cu nimic în viață

Tinerii, în număr tot mai mare, aleg să nu mai facă facultate. Cei care aleg, însă, studiile superioare, o fac doar în speranța că se vor alege măcar cu diploma de finalizare.

Author: Maria Stiuca vineri 03 februarie 2023 , 20:11

Cei mai mulți tineri aleg să nu mai facă facultate. Ei susțin că studiile nu îi ajută cu nimic în viață

Cei mai mulți tineri aleg să nu mai facă facultate. Ei susțin că studiile nu îi ajută cu nimic în viață

[Sursa foto: Pixabay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Tinerii fac școală degeaba. Proiectul „România Educată” sună bine, însă, e departe de a rezolva problemele din învăţământ.

Tot mai mulți elevi și studenți renunță la studii, iar cei care continuă procesul, o fac doar pentru a se alege cu o diplomă. Ei spun că în şcoală nu învață nimic.

Tinerii nu mai vor facultate

Datele ultimului recensământ arată o realitate cruntă. Aproximativ 40% din populația rezidentă a României are un nivel de educație de 8 clase, în timp ce doar un procent de 16% din populație are studii superioare.

Gelu Duminică, sociolog este de părere că: „România este o țară îmbătrânită, slab educată și cu perspective destul de sumbre pentru viitorul apropiat”.

În acest procent, de 40% din populaţie cu o educaţie de 8 clase, se află și cei care studiază în acest moment. Mai grav este că şi la nivelul de învățământ superior, 1 din 2 copii abandonează studiile.

Citeste si: Deea si Dinu Maxer DIVORTEAZA! Primele declaratii ale vedetei: „Am decis sa incheiem casatoria''- kanald.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”- wowbiz.ro

„Școala te poate ajuta, uneori da, uneori nu. Am făcut școală 12 clase și nu m-a ajutat mai cu nimic, matematica mai ales”, sunt spusele unui fost elev.

„Ce ne arată recensământul este că este nevoie de o Românie educată cu adevărat și că sloganul care a fost folosit în ultimii 7 ani trebuie să devină și realitate”, a adăugat sociologul Gelu Duminică.

Citește și: Meserii bănoase după facultate

Cei care fac facultate speră doar la diplomă

Nu sunt singurele probleme din învățământ, iar specialiștii trag un semnal de alarmă. Conform datelor, 7 din 10 elevi sunt analfabeți funcțional. În mediul rural, raportul este chiar mai mare- 8 elevi din 10.

„Pe lângă faptul că suntem slab educați, mai avem parte și de o educație foarte proastă”, a mai afirmat Gelu Duminică.
Experții spun că și dacă am avea curriculă și profesori capabili să formeze elevi alfabetizați funcțional, tot ar dura aproximativ un deceniu până la obținerea unei generații cu un grad mai înalt de educaţie.

Citește și: Scrisoarea revoltătoare a unui student din Constanța, pentru rectorul Universității Ovidius: „Țin să-ți mulțumesc pentru halul în care ai reușit să-mi distrugi sănătatea!”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si