VIDEO | Cel mai căutat român de pe lista Most Wanted a FBI-ului a fost prins după 15 ani. De ce era bărbatul căutat de autoritățile din SUA

Ştefan Alexandru Barabas, cel mai căutat român care se afla pe lista Most Wanted a FBI-ului a fost prins la mai bine de 15 ani după ce a răpit o milionară din Statele Unite ale Americii, a injectat-o cu un "virus periculos" şi i-a solicitat 8,5 milioane de dolari ca să îi administreze antidotul.

Author: Alexandra Costea joi 18 august 2022 , 13:05

Cel mai căutat român de pe lista Most Wanted a FBI-ului a fost prins după 15 ani. De ce era bărbatul căutat de autoritățile din SUA

Cel mai căutat român de pe lista Most Wanted a FBI-ului a fost prins după 15 ani. De ce era bărbatul căutat de autoritățile din SUA

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Barabas se afla pe lista Most Wanted a Biroului Federal de Investigaţii (FBI) din Statele Unite ale Americii (SUA) de mai bine de 15 ani, având chiar și o recompensă în valoare de 10.000

de dolari.

Delicventul considerat periculos de autoritățile americane, avea dublă cetăţenie ungară şi română. Acesta s-a născut la Iaşi și a fost arestat la Budapesta, conform unui anunţ al Poliţiei din Ungaria.

Citeste si: Un tânăr de 23 de ani a murit după ce un camion cu lemne s-a răsturnat peste mașina sa

Românul era căutat de agenții FBI încă din anul 2007, atunci când, împreună cu alţi români a crezut că va da lovitura. Cei trei bărbați au răpit o milionară din statul american Connecticut, au injectat-o cu o substanţă despre care i-a spus că este un "virus periculos" şi i-au solicitat suma de 8,5 milioane de dolari pentru agarantându-i că va scăpa cu viață.

Tot ceea ce avea de făcut victima era să le plătească criminalilor suma cerută.

Cei trei români, Ştefan Alexandru Barabas, Alexandru Nicolescu, Nicolae Herelea şi Emanuel Nicolescu, care de altfel era angajat ca majordomul victimei, au intrat prin efracție în casa milionarei Anne Bass.

De ce a ajuns Barabas să fie cel mai căutat infractor de pe lista Most Wanted a FBI-ului  

După ce au pătruns în casa milionarei, cei trei indivizi au legat-o atât pe ea, cât şi pe partenerul ei, apoi le-au injectat o substanţă şi le-au spus că își vor găsi sfârșitul în 24 de ore, dacă nu le plătesc 8,5 milioane de dolari pentru a le administra antidotul.

Anne Bass avea o avere estimată la câteva sute de milioane de dolari. A urmat o negociere între victimă şi răpitorii români. Aceasta le-a oferit iniţial 50.000 de dolari, iar mai apoi suma de 250.000 de dolari.

Citeste si: 14 români au fost arestați în Italia pentru clonare de carduri bancare. Au dat lovituri în valoare de peste 100.000 de euro

Cu toate acestea, banca a refuzat să achite suma de bani, iar românii au abandonat planul. Mai apoi, oamenii legii au descoperit că substanţa injectată era, de fapt, colorant alimentar.

Ceilalți doi români implicaţi au fost prinşi şi condamnaţi la zeci de ani de închisoare, singurul care a reuşit să fugă fiind Barabas. Acesta a fost prins acum la Budapesta şi, cel mai probaibl, va fi extrădat în Statele Unite ale Americii.

Citeste si: Un medic din Capitală a fost șantajat pentru o datorie la cămătari. Ce dobândă i-a cerut interlopul


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si