China anunţă că noul virus care provoacă pneumonie s-a răspândit în mai multe oraşe

Autorităţile chineze au anunţat luni că noul virus care provoacă pneumonie s-a răspândit în mai multe oraşe, numărul pacienţilor s-a triplat, iar o a treia persoană a decedat, provocând îngrijorări legate de ţinerea sub control a îmbolnăvirilor. Coreea de Sud a anunţat la rândul ei primul caz de boală, la o femeie din China care a călătorit duminică din oraşul chinez Wuhan la Aeroportul Internaţional Incheon, transmite Reuters.

Author: R.B. luni 20 ianuarie 2020 , 14:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Comisia pentru sănătate Daxing, din Beijing, a confirmat două cazuri de îmbolnăvire cu acest coronavirus, în timp ce Comisia pentru sănătate din provincia Guangdong, din sudul Chinei, a confirmat un caz în Shenzhen. Acestea sunt primele cazuri din China în afara oraşului Wuhan, unde au apărut prima oară.

Comisia Municipală pentru Sănătate din Wuhan a anunţat 136 de cazuri noi de pneomonie provocat de tulpina de coronavirus, care se adaugă altor 62 de cazuri cunoscutw. Un al treilea deces a avut loc sâmbătă, potrivit autorităţilor.

Citeste si: Un al doilea pacient moare la Wuhan din cauza misterioasei pneumonii din China

Astfel, numărul total al cazurilor cunoscute la nivel mondial a depăşit 200, ceea ce scoate în evidenţă dificultăţile autorităţilor de a ţine sub control răspândirea bolii.

Sute de milioane de turişti chinezi vor călători în ţară şi în străinătate în timpul vacanţei pentru Noul An Lunar, care va începe în această săptămână.

Citeste si: Un elev de 16 ani a fost înjunghiat de 5 ori în fața liceului. Ce s-a întâmplat cu agresorul- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Potrivit unui raport realizat de MRC Centre for Global Infectious Disease Analysis al London Imperial College, pe 12 ianuarie erau 1.723 de cazuri în Wuhan City cu simptome asociate bolii, Autorităţile Chineze din domeniul sănătăţii nu au comentat în mod direct raportul.

Citeste si: BBC: Numărul persoanelor deja infectate de virusul misterios din China este mult mai mare decât se susţine

Autorităţi din întrega lume, inclusiv din Statele Unite şi multe ţări asiatice, au intensificat controlul călătorilor din Wuhan. În afara Chinei, două cazuri au fost raportate în Thailanda şi unul în Japonia, toate implicând persoane din Wuhan, sau care au vizitat recent oraşul.

Virusul provine din aceeaşi familie de coronavirusuri ca Severe Acute Respiratory Syndrome - SARS (Sindromul Respirator Acut Sever), care a omorât aproape 800 de oameni la nivel global în timpul epidemiei din 2002/03, care a debutat tot în China.

Simptomele includ febră mare şi dificultăţi de respiraţie, similare cu multe alte afecţiuni respiratorii, ceea ce implică complicaţii în diagnosticare.

Citeste si: Primele semne ale cancerului de col uterin: Mergi de urgență la medic dacă ai aceste simptome!

Comisia Naţională pentru Sănătate din China a anunţat duminică intensificarea eforturilor de prevenţie, dar a recunoscut că nu cunoaşte încă sursa virusului.

Acţiunile companiilor farmaceutice şi ale producătorilor de măşti din China au crescut luni, ca urmare a epidemiei.

Epidemia este unul dintre cele mai importante subiecte discutate pe platforma chineză de socializare Wibo, unde mulţi dintre utilizatori şi-au exprimat îngrijorarea legală de siguranţă.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si