O subvariantă Omicron foarte transmisibilă, dominantă deja Marea Britanie și SUA, a închis un oraș din China pentru o săptămână.
"Subvarianta Omicron BA.5 este chiar mai transmisibilă și se răspândește mai repede decât tulpina anterioară BA2.2 și este mai probabil să scape de anticorpi”, a declarat Zhang pentru presa chineză marți.

Citeste si: Noua subvariantă a coronavirusului este de cinci ori mai infecțioasă și vine din India

Descoperirea BA.5 adaugă noi complicații politicii stricte de zero COVID a Chinei, spun experții. Subvarianta Omicron este mai transmisibilă decât BA.2.2, care au fost în spatele focarelor recente din Shanghai și Beijing.

China este ultima economie majoră legată de o strategie zero-COVID, care implementează blocări rapide, carantine și restricții de călătorie în încercarea de a elimina noile infecții.

Citeste si: Țările Europene reintroduc masca de protecție. Iată lista completă unde se aplică măsura

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Oficialul orașului, Zhang Xuedong a declarat, la o conferință de presă, că Xi’an va implementa „măsuri de control temporar de șapte zile” care „ar permite societății să se liniștească cât mai mult posibil, să reducă mobilitatea și să reducă riscul de infecție”.  De teama unui nou val pandemic, China este la un pas de lockdown. 

Citeste si: Bilanț Covid-19. Numărul cazurilor de Covid s-a dublat în ultima săptămână

„Trebuie să luptăm atât împotriva timpului, cât și împotriva virusului pentru a ne proteja împotriva tuturor riscurilor posibile și a pericolelor ascunse și pentru a evita în mod decisiv o explozie în răspândirea comunitară”, a spus Zhang.

Noua subvariantă a coronavirusului este de cinci ori mai periculoasă

Noua subvariantă a coronavirusului întâlnită în India este de cinci ori mai periculoasă față de varianta întâlnită până acum.

Citeste si: Țara îngenuncheată de Covid-19! Peste 11,000 de cazuri noi, raportate într-o singură zi în Singapore/Cel mai mare număr al infectărilor din ultimele 3 luni

„Cred că există o limită în acest sens. Deja actuala variantă BA.5 este eficientă și o vedem în numărul mare de infecții pe care le provoacă. Nu știu însă cât de mult poate crește capacitatea de contagiune. Și nu cred că este un proces care se poate repeta la infinit”,  afirmă un virusolog italian.

Citeste si: La ce vârstă a avut Adrian Minune primul tort de ziua sa? „Bunicul meu lucra la un mare hotel, unde era o mare cofetărie și ne aducea prăjituri acasă și tort.”- kfetele.ro

Citeste si: Incident neașteptat la Beach, Please! 2024: "Dați-ne niște apă că leșină". Ce s-a întâmplat în timpul prestației lui Petre Ștefan- radioimpuls.ro

Citeste si:  Țările Europene reintroduc masca de protecție. Iată lista completă unde se aplică măsura

„Dacă vor exista variante capabile  să înlocuiască BA.5, ceea ce nu este ușor, tendința va fi o capacitate crescută de infectare, dar nu dincolo de anumite limite, pentru că această proteină nu poate suporta atât de mult” ,explică el. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si