Cinci persoane plasate initial sub control judiciar in dosarul violentelor din Piata Victoriei au fost arestate

Cinci persoane plasate initial sub control judiciar de Judecatoria Sectorului 1, in dosarul violentelor din Piata Victoriei din Capitala, din noaptea de 1 spre 2 februarie, au fost arestate de Tribunalul Bucuresti, anunta, vineri, Politia Capitalei. Decizia magistratilor este definitiva.

A.C., vineri 03 martie 2017 , 16:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In urma contestatiei formulate de catre Parchetul de pe lânga Judecatoria Sectorului 1, Tribunalul Bucuresti a emis, joi, mandate de arestare preventiva pentru toate cele cinci persoane.

"Inculpatii au fost depistati de catre Serviciul Investigatii  Criminale din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, in acest moment fiind incarcerati", precizeaza reprezentantii Politiei Capitalei.

Pe 24 februarie, Judecatoria Sectorului 1 a dispus punerea sub control judiciar a celor cinci persoane, precum si arestarea preventiva a unui alt inculpat.


Judecatorul de drepturi si libertati a admis atunci propunerea procurorilor Parchetului Judecatoriei Sectorului 1 de arestare preventiva doar in cazul lui Alexandru George Timinschi, acuzat de complicitate la ultraj, ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice.

Magistratul a dispus ca Timinschi sa stea in arest preventiv timp de 30 de zile, din 24 februarie pana in 25 martie.

Pentru celelalte cinci persoane retinute de procurori, instanta a respins ca neintemeiata propunerea de arestare preventiva. Astfel, judecatorul a dispus masura controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile pentru Ionut Cristian Dinu, Andrei Lucian Dumitrescu, Razvan Marian Radu, Alexandru Marius Boscu si Daniel Ionut Ion.

Procurorii au contestat decizia la Tribunalul Bucuresti, care a hotârât arestarea celor cinci persoane.

Ionut Cristian Dinu, Razvan Marian Radu, Alexandru Marius Boscu si Daniel Ionut Ion sunt acuzati de complicitate la ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice, iar Andrei Lucian Dumitrescu

este cercetat pentru complicitate la ultraj.

In acelasi dosar, procurorii Parchetului Judecatoriei Sectorului 1 au luat masura controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile fata de Nicolae Bogdan Dobre, cercetat pentru complicitate la ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice, Mihai Calin, acuzat de instigare publica si Marius Jijie, pus sub acuzare pentru ultraj contra bunelor moravuri.

Din probele administrate a rezultat ca, in

noaptea de 1 spre 2 februarie, in timp ce se aflau in Piata Victoriei, unde avea loc un protest la care participau aproximativ 100.000 de persoane, inculpatii s-au manifestat violent, aruncând cu sticle, bucati de gheata si containere in jandarmii care asigurau ordinea, ranindu-i pe unii dintre acestia.

"Prin actiunile lor violente, inculpatii au tulburat ordinea si linistea publica. De asemenea, unul dinre inculpati a expus un banner pe care era inscriptionat un mesaj prin care indemna publicul, in scris, sa savârseasca infractiuni, iar un altul a savârsit acte de exhibitionism in mijlocul multimii,

având o atitudine obscena la adresa jandarmilor”, potrivit Politiei Capitalei.

Politisti bucuresteni, sub supravegherea Parchetului Judecatoriei Sectorului 1, au facut, in 23 februarie, 13 perchezitii in Bucuresti, la locuintele persoanelor suspectate ca au participat la actiunile violente din Piata Victoriei din noaptea de 1 spre 2 februarie.
In timpul perchezitiilor, politistii au gasit si au ridicat peste 3.000 de materiale pirotehnice, pentru a fi expertizate.

In acelasi dosar, procurorii Parchetului Judecatoriei Sectorului 1 anuntau, in 6 februarie, ca au dispus inceperea urmaririi penale pentru ultraj, folosire de obiecte periculoase si tulburarea

ordinii publice fata de opt persoane, dintre care patru in stare de arest preventiv si patru aflate sub control judiciar.

Prin ordonanta din 2 februarie, procurorii au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Octavian Gheorghe- pentru complicitate la ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice,  Alexandru Moraru- pentru complicitate la ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice, Andrei Catalin Pavel- pentru port sau folosirea fara drept de obiecte periculoase si tulburarea ordinii si linistii publice, Alexandru Claudiu Palade- pentru ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice, Robert Liviu Iancu- pentru tulburarea ordinii si linistii publice,  Alin Alexandru Iancu- pentru port sau folosirea fara drept de obiecte periculoase, Milan Miroslav Rascov- pentru port sau folosirea fara drept de obiecte periculoase, Andrei Bogdan Fagel- pentru complicitate la ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice.
Asupra unora dintre inculpati au fost gasite obiecte periculoase (cutite, bricege) care erau interzise a fi detinute intr-o astfel de adunare publica.

Procurorii de caz au dispus luarea masurii controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile fata de Andrei Catalin Pavel, Alin Alexandru Iancu, Robert Liviu Iancu si  Milan Miroslav Rascov.

Pentru ceilalti patru incupati- Alexandru Claudiu Palade, Alexandru Moraru, Octavian Gheorghe si  Andrei Bogdan Fagel- procurorii au solicitat Judecatoriei Sector 1 Bucuresti luarea masurii arestarii preventive pe o perioada de 30 de zile, propunere admisa de catre judecatorul de drepturi si libertati.
Tribunalul Bucuresti a mentinut ulterior masura arestului preventive in cazul acestora.
 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Survivor Romania 2021. ANUNTUL care i-a daramat pe toti concurentii Survivor Romania.... Survivor Romania 2021. ANUNTUL care i-a daramat pe toti concurentii Survivor Romania. Au izbucnit in lacrimi cand au auzit care este premiul la Jocul de Comunicare
spotmedia.ro
Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum... Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum poate fi făcută diferența
b1.ro
Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a... Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European
monitorulcj.ro
Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care... Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care necesită un tratament de specialitate
infoactual.ro
Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă! Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă!
infoactual.ro
Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si