Numai pana acum doua ore, o platforma online a vandut produse de peste un sfert de miliard de lei. Vestea proasta: cine a cumparat in rate va plati mai mult, dupa ce ROBOR a atins cea mai mare valoare din ultimii 3 ani.

Daca toate cumparaturile on line s-ar fi petrecut astazi in magazine, am fi vazut aceste imagini.

Totusi, romanii cumpara in cea mai asteptata zi de reduceri din an, din fata calculatorului.

E 7 dimineata in cea mai neagra vineri. De data aceasta intr-un mod pozitiv, adica au inceput reducerile. Si se vede, de la 6:50 Romania deja a intrat in fervoarea acestor reduceri. Avem deja peste 500 de tranzactii intr-un singur minut. La 7 si 5 minute deja ajungem undeva la 600 de mii de lei cheltuiti, in ultimele 5 minute.

Nici macar nu se luminase bine de ziua cand primul record era deja doborat. Cum unii comercianti de imbracaminte au "furat" startul de aseara, in intervalul 12 noaptea-7 dimineata incasarile erau de aproape 5 ori mai mari decat cele de anul trecut.

George Anghel, director executiv asociatia de plati electronice:

"O buna parte din produse s-au epuizat chiar din primele ore ale experientei. Ce stim cu certitudine, in acest moment, este ca fashion-ul are o cota de 7% din tot ceea ce s-a facut."

La sediul acestei companii care intermediaza platile online se aud exclamatii.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Ati auzit bine, doar intr-o singura tranzactie un roman a cumparat marfa de aproape 8 mii de euro.

Marius Costin, country manager companie plati online:

"Cea mai mare tranzactie este de 37.000, din ce stiu eu sunt ceva bijuterii."

Mihai Patrascu, evomag:

"Avem pana in acest moment cam 20% din stoc deja vandut. Au plecat deja primele comenzi catre client."

Si era abia 8 dimineata. Pe graficele marilor comercianti cifrele se invart ametitor. In doar 53 de secunde, un comerciant a reusit sa vanda nu mai putin de 500 de console de jocuri.

Marius Costin, country manager companie plati online:

"Este pentru prima data in Romania, de cand se organizeaza BF, cand procentul de platitori cu un singur click este net superior celorlaltor platitori."

Adica au prins incredere sa isi salveze datele de pe card in conturile magazinelor. Iar asta s-a vazut imediat, in statistici.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Florin Filote, emag:

"Avem peste o suta de comenzi in zona de automobile si motociclete. 31 de comenzi la ceasuri si bijuterii de lux."

Continua fluxul de cumparaturi. In urma cu 7 secunde o perie rotativa a fost comandata, in urma cu 10 secunde un alt aparat, un robot de bucatarie.

Asa ca, la mijlocul zilei, "inventarul" era incredibil.

"Atinsesem nivelul de 50% din intreg weekendul de anul trecut. Romanii cumpara in continuare, in continuare avem cateva sute de tranzactii pe minut."

A crescut foarte mult si suma cheltuita pentru o singura tranzactie. 86 de mii de euro a platit cineva pentru un bolid de lux. La apetitul extraordinar de cumparaturi au contribuit enorm cardurile de credit. Unul din 5 clienti a platit in acest mod, dar vestile pentru ei nu sunt chiar bune. Indicele ROBOR a crescut si astazi, la un nou maxim al ultimilor 3 ani: 2,18%. Cu alte cuvinte, cumparaturile facute azi s-ar putea sa coste mai mult.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si