Ciorba. Efectul devastator pe care nimeni nu îl știe

Ciorba. Un preparat care cu siguranță este drag oricui poate produce pe termen lung efecte devastatoare asupra sănătății, și anume cancerul la stomac.

M.A., luni 24 februarie 2020 , 14:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ciorba. Efecte secundare pe termen lung

Fie că este vorba de ciorbă de burtă, de legume sau de perișoare, efectele asupra stomacului sunt devastatoare. Dacă vrem o viață mai sănătoasă, ar trebui să o scoatem din meniu.

2.000 de români află în fiecare an că suferă de această boală, care are printre cauze regimul alimentar dezordonat.

Citeste si: Piure de cartofi. Greșeala pe care o faci atunci când îl gătești

Ciorba. Efectul devastator pe care nimeni nu îl știe: cancer la stomac

Ciorba. Determină apariția cancerului gastric?

În acest context, medicii susțin că un alt factor care determină aparția aceste maladii este consmul de ciorbă caldă.

Dr. Ovidiu Peneș recomandă ca ciorba să fie scoasă din meniu. Mai mult, medicii români vor să preia modelul japonez, potrivit căruia endoscopia să fie obligatorie pentru persoanele care au peste 30 de ani, scrie b1.ro.

Citeste si: Papaya. Cum se mănâncă și ce beneficii are pentru sănătate fructul minune

Ciorba. Efectul devastator pe care nimeni nu îl știe: cancer la stomac

Ciorba. Cu ce putem să o înlocuim?

„Câți dintre noi nu știau că o alimentație sănătoasă începe cu o ciorbă caldă? Știai că distensia caldă a stomacului este unul din principalii factori de risc în geneza cancerului gastric? Pe lânga asta, o ciorbă nu îți aduce principii nutriționale de calitate.

Citeste si: Slănină afumată, un adevărat pericol pentru sănătate! Ce spun medicii

Până și vitaminele care aveau pretenția că există în această fiertură sunt distruse prin procesul termic. Deci, înlocuiește ciorba cu o porție de carne slabă, de preferat de pește, legume în forme cât mai naturală, cât mai puțin procesate termic, salată din abundență și uleiuri de origine vegetală.”, a spus dr. Ovidiu Peneș pentru știrileprotv.ro

Ciorba - scurt istoric

Ciorba reprezintă în bucătăria tradițională românească unul dintre felurile principale de mâncare care se servesc la dejun (rareori la cină) la începutul mesei, după gustare.

Citeste si: Macrou prăjit. Adevărul pe care trebuie neapărat să îl afli

Ciorba. Efectul devastator pe care nimeni nu îl știe

Ciorba este un preparat lichid din legume, verdețuri respectiv legume și carne sau pește, obținut prin fierberea bucăților de carne, tăiate la dimensiuni mici, cu diferite legume, dregerea cu diverse ingrediente: ou, smântână, iaurt, rântașuri obținute prin rumenirea făinii din diverse cereale și după preferință acrirea cu oțet alimentar, borș, suc de lămâie sau sare de lămâie, suc de roșii, corcodușe, zarzăre ori zeamă de varză.

 

 

 

 

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si