Încă o ţară impune restricţii României

Românii nu vor putea merge în vacanţă în Cipru, anunţă Ministerul Afacerilor Externe. Cei care călătoresc în alte scopuri decât cele turistice vor sta în izolare 14 zile.

Andreea Stoica, duminică 26 iulie 2020 , 10:13

Cipru restrictii romani
Cipru restrictii romani
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”România a fost inclusă pe lista statelor din categoria C, alături de Luxemburg, Muntenegru, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Serbia şi Suedia”, anunţă MAE.

Condiţii de călătorie în Cipru

Potrivit noilor măsuri, accesul pe teritoriul Republicii Cipru este permis cetăţenilor care vin din statele incluse în categoria C, după cum urmează:

1. cetăţenii ciprioţi şi cetăţenii străini cu rezidenţă legală în Cipru pot intra cu condiţia prezentării documentelor care atestă rezidenţa, a autorizaţiei de călătorie obţinute prin intermediul portalului www.cyprusflightpass.gov.cy cu 24 de ore înaintea deplasării şi testului molecular RT-PCR negativ pentru infecţia cu COVID-19. Testul poate fi efectuat fie în România, într-un laborator acreditat, fie în aeroport, la sosire.

Citeste si: Revenim la starea de urgenţă? Anunţul făcut de Raed Arafat

2. alte categorii de persoane (posesori de paşapoarte diplomatice aflaţi în misiune, oameni de afaceri sau de ştiinţă care trebuie să călătorească din motive profesionale, sportivi care au contracte încheiate la cluburi din Cipru, specialişti cu contracte de muncă, cazuri umanitare etc.) pot intra doar cu condiţia obţinerii unui permis special eliberat de Ministerul de Interne cipriot. Cererile, însoţite de documente doveditoare, vor fi transmise prin intermediul poştei electronice la e-mail-ul: [email protected] Pe lângă permisul special, la intrarea pe teritoriul Republicii Cipru trebuie prezentată autorizaţia de călătorie obţinută prin intermediul portalului www.cyprusflightpass.gov.cy cu 24 de ore înaintea deplasării şi un test molecular tip RT-PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu COVID-19. Pentru cei cu permise speciale, testul poate fi efectuat doar în România cu maximum 72 de ore anterior momentului intrării pe teritoriul Republicii Cipru şi atestat printr-un certificat redactat în limba engleză.

Cipru restrictii romani
Cipru restrictii romani

Autorizaţia de călătorie

De asemenea, potrivit informaţiilor comunicate de autorităţile cipriote, necompletarea autorizaţiei de călătorie pe portalul www.cyprusflightpass.gov.cy poate conduce la blocarea îmbarcării sau, la aterizarea în Cipru, la o amendă de 300 de euro.

Toate persoanele care sosesc în Republica Cipru din state incluse la categoria C trebuie să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile.

Cetăţenii proveniţi din statele încadrate la categoria C nu pot călători în scop turistic în Cipru.

Citeste si: VIDEO | Teama de infecţie s-a înecat la mare

MAE reaminteşte că, începând cu data de 17 iulie a.c, autorităţile cipriote nu mai permit turiştilor să traverseze în partea de nord a insulei. Cetăţenii români care se află în partea de nord a insulei nu vor primi autorizaţia de trecere decât în cazuri umanitare (deces al unui membru de familie, situaţii medicale de urgenţă), deplasarea urmând a avea loc exclusiv prin punctul de trecere Metehan.

Citeste si: Austria impune noi condiții de acces pentru cetățenii români. Măsurile intră în vigoare de luni, 27 iulie


Ministerul Afacerilor Externe mai precizează, de asemenea, că lista statelor din care este permisă intrarea în Republica Cipru este actualizată săptămânal de către Ministerul cipriot al Sănătăţii, în funcţie de datele epidemiologice din fiecare ţară.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si