Cirese murate, o reteta delicioasa, simplu de facut! Vezi cum sa o prepari la fel ca in Banat!
Muraturile traditionale facute, de bunica au o varianta... estivala. In loc de castraveti si conopida, bucataresele cu pretentii pun, mai nou, la borcan cirese de mai. ##VIDEO3285##

In bucataria de vara a lui Carmen Ienci miroase a primavara si gatim ca-n prag de toamna. Cantareata de muzica populara recunoaste ca nu isi petrece prea mult timp la cratita, dar si cand o face, iese la inaintare doar pe retete inedite. "Acestea sunt ciresele de mai, tocmai ce le-am adus de la tara. Sunt proaspete, dragii mei. Daca ati sti ce dulci sunt!", isi lauda marfa.
Ciresele rumene, abia culese din pom, vor ajunge muraturi. Artista nu vrea sa-si prinda urechile in gemuri ori inghetate. Si e de inteles, daca ne gandim si la silueta. "Eu am sa fac trei borcane. Avem de nevoie de un kilogram jumatate de cirese, otet, coaja de lamaie, zahar, foi de dafin, cuisoare, piper si bat de scortisoara. O sa fie foarte aromate.", descrie cantareata in linii mari reteta delicioasa.

Ciresele murate se potrivesc de minune cu platourile reci si dau un gust aparate salatelor de cruditati. "Ia uitati ce frumos e borcanul meu cu cirese murate! Sa stiti ca se potrivesc foarte bine cu branzeturi, cu somon, cu carne de rata.", isi admira ea preparatul
Trei ore a durat totul, insa a meritat osteneala.









